taramara78/Shutterstock

Kako spriječiti starenje

Kako vrijeme prolazi, žene koje polako zalaze u kasne tridesete mogu na svome licu primijetiti kako polako stari.

Kako vrijeme prolazi, žene koje polako zalaze u kasne tridesete mogu na svome licu primijetiti kako polako stari. Pojava pora, koža naizgled izlizana, mlohava koža, i još puno drugih znakova koje otkrivaju naše godine. No ne mora biti tako, vrlo je važno da imate dobru rutinu njege kože, i dugo se nećete morati suočiti sa gorkom istinom vremena koje je ostavlja tragove na nama. Uz ovih nekoliko trikova, smanjite znakove starenja, i dajte svom licu svjež i mladenački izgled.

Terapija kisikom koju možete obavljati doma

Našoj koži je potrebna hidratacija i dovoljna količina kisika kako bi ona bila zdrava i kako bi lijepo izgledala. Možda ne znate, ali velika većina filmskih zvijezda prije odlazak na crveni tepih, ide na terapiju kisikom u profesionalne salone ili kod osobnih kozmetičara. Ovaj tretman vrlo učinkovito se bori sa znakovima starenja kao to su bore, neravnomjeran ton i mlohava koža. Ova terapija u našu kožu unosi puno hranjivih tvari, intenzivno ju hidrira kako bi ona dugo ostala čvrsta i kako bi bila lijepa. Čak i ako ne možete doći do skupih profesionalnih kozmetičara koji obavljaju ovaj tretman, možete ga iskusiti u svom domu. Na internetu i specijaliziranim prodavaonicama možete pronaći formulu za ovaj tretman, koji nije jako skup. Sve što trebate napraviti jest malo prosurfati internetom i uživajte u svom tretmanu.

Tjelovježba za lice

Kako redovito moramo vježbati kako bi naše tijelo bilo u odličnoj formi, isto tako moramo vježbati naše lice. U kozmetičkim salonima možete pronaći sprave za vježbanje lica. A ako niste u mogućnosti posjećivati kozmetičke salone, možete također probati nekoliko jednostavnih tjelovježbi. Tjelovježbe za lice su najčešće u obliku masaže, pa možete neke vježbe i sami izmisliti. Ako nemate nikakvih kreativnih ideja, na internetu možete pronaći neke ideje kako vježbati lice. Nakon tih vježbi ćete se osjećati savršeno.

Slatka pomoć

Med je dobar za čaj, tost, na palačinkama, i za vaše lice. Med je namirnica koja pomaže teksturi lica, poboljšava ton i liječi oštećene dijelove kože. Maska za lice od meda njeguje kožu, odvaja kisik iz vode i smješta ga direktno u kožu, ubija bakterije i uravnotežuje ton kože. Vaša koža će sjati izgledati kao bebina. Med se koristi stoljećima kao sredstvo za njegu kože. Maska od samog meda ima nevjerojatan učinak na kožu. Čak i ako niste doma, ponesite si teglicu meda i svaku večer uživajte u blagodatima maske od meda. Jedna žličica meda u čaj, i jedna žličica meda na vaše lice.

Očistite znakove starenja. Dok kemijski i laserski tretmani uklanjanja mogu zvučati jako strašno, ponekad je to potrebno. Iako ove tretmane možete pronaći u profesionalnim kozmetičkim salonima, u drogerijama možete pronaći sredstva koja će vam pomoći da svoju kožu očistite doma. Čišćenjem ćete ukloniti znakove starenja, no vrlo je važno da ga redovito obavljate. Vaše lice zahtijeva svu njegu i pažnju koju može dobiti. Kod svog kozmetičara se raspitajte o proizvodima koji su dizajnirani za čišćenje lica, a ako se ne bojite, možete pokušati kemijski ili laserski tretman. Na što god se odlučili, vaše lice će vam biti zahvalno.

Sjajnija koža

Tvrda i tamna koža je prvi znak starenja. No, u nekoliko minuta možete vašu kožu posvjetliti i omekšati, te na taj način ukloniti par godina sa vašeg lica. Sve što vam je potrebno jest pravi proizvod. Kod svog kozmetičara se raspitajte za proizvod koji posvjetljuje lice i omekšava kožu. No i ovakav proizvod također možete napraviti doma. Na internetu pronađite upute za pravljenje maske koja u sebi sadrži aloe veru, bijelu glinu i hamamelis.

J.B.

Komentari