Kako osvježiti prostoriju

Ako napravimo neku promjenu u prostoriji u kojoj boravimo, učinit ćemo jedan veliki korak u našim životima.

Stare istočnjačke mudrosti kažu da vanjski Chi moramo osvježiti jednako kao i naš unutarnji Chi. To znači da je dobro osvježiti prostor u kojem boravimo kako bi izbjegli monotoniju. 

Razumijemo kako svi nemaju urođen smisao za uređenje - kod nekih je to izraženije, dok kod drugih nije. Uz malo maše i malo novca možete od svoga doma stvoriti mirnu oazu koju ste viđali samo na velikom platnu u kinu, a koja djeluje lukzuzno i glamurozno. Svi ovi savjeti su testirani i dali su vrlo zanimljive rezultate. Kao kamen temeljac malo nam je pomogao i Feng Shui način uređivanja prostorija.

  1. Prije svega, ispraznite sve iz sobe koju uređujete, bit će vam lakše organizirati sobu ako u njoj nema ničega. Na ovaj ćete način moći sagledati situaciju i mogućnosti uređenja.
  2. Sa zidova skinite sve umjetnine i stavite ih na jedno mjesto kako biste mogli kasnije vidjeti što se slaže s čime i što bolje odgovara uređenju prostorije. Prilikom toga možete skinuti prašinu s okvira i umjetnina, ali i oprati staklene dijelove ako ih ima.
  3. Pokupite sve sitne stvari kao što su slike, pisma, razglednice te ostale uspomene, korištene svijeće ili osušeno bilje i stavite ih u jednu kutiju. Sve stvari koje su vam jako drage stavite u drugu kutiju. Nakon što ste to učinili, možete još jednom prekopati ladice i ormariće kako biste pronašli još dragocjenosti. Nakon što ste ih pronašli, očistite ih i nađite im novo mjesto u prostoriji. Ako se okružimo predmetima koji nam znače pojačat ćemo pozitivne vibracije u prostoriji u kojoj često boravimo.
  4. Golim okom dobro promotrite sobu i onda napravite popis predmeta koji su vam od koristi, a koji ne. Ako nešto ne koristite, često je to zbog toga što imate veliki komad namještaja koji ima vrlo izražene uzorke presvlaka. Ako imate jedan ovakav komad namještaja, tepih, zavjese i jastuci bi trebali biti neutralnih boja. Na ovaj način ćete smanjiti intenzitet presvlaka. Inače u praksi bi trebalo biti drugačije, trebate odabrati glomazni namještaj neutralnih boja, a zastori neka budu živih boja i uzoraka. Također jastuke možete presvući i dati sobi dodatan šarm uz malo novca.

Nemojte zaboraviti da ako i ne možete ništa novo kupiti kako bi osvježili prostor sam razmještaj namještaja i generalno čišćenje oslobađa od stresa, a sam rezultat će biti ispunjenost i zadovosljstvo boraviti u uređenoj prostoriji.

Komentari