Valua Vitaly/Shutterstock

Kako kolagen i hijaluronska kiselina djeluju na kožu?

Kolagen i hijaluronska kiselina su dva sastojka koja se mogu pronaći u gotovo svakoj kremi za njegu kože lica, ali što su oni zapravo?

Svi želimo da nam koža bude lijepa i zdrava, a danas su sastojci u kremama i kozmetičkim proizvodima sve kvalitetniji te produžuju period lijepe i zdrave kože.

Kolagen

Kolagen je tekućina želatinastog izgleda, a dobiva se iz goveđe kože te se pročišćava i sterilizira. Koristi se u kombinaciji anestetikom, te se unosi pomoću vrlo tanke igle tako da se koža popunjava na željenom mjestu. Osnovna primjena mu je za smanjivanje i uklanjanje bora, a koristi se i kod povećanja volumena usana. Alergijske reakcije javljaju se u svega 3% slučajeva, ali imajte na umu da je potrebno testirati kožu 30 dana prije tretmana. Rezultati kože tretirane kolagenom traju od 3 do 4 mjeseca, nakon čega se kolagen resorbira.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina dobiva se iz krijeste pijetla i već se tridesetak godina koristi u medicini. Dobiveni gel primjenjuje se pomoću injekcije s vrlo tankom iglom za smanjenje bora oko usana, oko obrva i na čelu, te podizanje jagodica. Najveća prednost je što ne izaziva alergijske reakcije. Rezultat je vidljiv u razdoblju od 4 do 6 mjeseci na srednje dubokim borama.

Komentari