Andresr/Shutterstock

Kako izbjeći kupovinu odjeće koju nećete nositi

Ponekad je ormar puno odjeće, a nikako vam ne pada na pamet što biste mogli odjenuti. kako biste to izbjegli, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u razvijanju dobre strategije kupovanja.

Ormar vam je pun odjeće, a opet se osjećate kao da nemate što obući? Osjećate li krivnju svaki put kada pogledate svu odjeću u ormaru? Ako je tako, onda vam je potrebna dobra strategija kupovanja. Časopisi, reklame, katalozi - sve nas ovo primamljuje da kupimo odjeću. Nema ništa loše u tome što želimo biti trendi, no pazite što kupujete. Upravo zato je tu strategija kupovanja koja će vam puno pomoći u odlučivanju treba li vam nešto zaista ili ne.

Ustanovite kojih odjevnih predmeta nedostaje u vašem ormaru

Lako je odabirati nove odjevne predmete, no nemojte zaboraviti kojih odjevnih predmeta u vašem ormaru najviše nedostaje. Može se dogoditi da želite odjenuti određenu kombinaciju, a tek onda shvatite kako taj odjevni predmet više nije nosiv. Neka u vašem ormaru bude 80% odjeće koju možete uvijek nositi, a 20% neka bude modnih dodataka.

Odaberite odjeću koju najčešće odijevate

Svatko od nas ima svoj stil koji nosi i koji ga opisuje, odnosno, svatko od nas nosi odjeću u kojoj se osjeća najbolje. Bilo bi dobro da u svome ormaru držite par komada najdražeg odjevnog predmeta u drugoj boji ili obliku, bilo da su to traperice, suknje, majice ili pak košulje. Dobro analizirajte vaše najdraže stvari na temelju kroja, tkanine, udobnosti i slično, kako bi u budućnosti mogli kupovati baš onu odjeću koja vam najviše i najbolje odgovara.

Detaljno pogledajte odjeću koja je bila loš izbor

Loši nas izbori mogu sputavati i nabijati osjećaj krivnje. Zato je bolje kupiti odjeću koju ćete sigurno nositi, neovisno o tome je li ta odjeća trenutno in ili nije. Nemojte gledati na cijenu odjeće, jer samim time što kupujete puno jeftinih odjevnih predmeta koje nećete nositi, trošite puno više novca nego ako kupite nekoliko odjevnih komada koje ćete zasigurno kombinirati na milijun načina. Napravite si popis odjevnih predmeta koje nikad ne nosite i pritom navedite razlog zašto ih ne nosite. Ovo će uvelike pomoći da ne griješite u idućim kupovinama.

Gledajte kvalitetu

Često se dogodi da zbog loše kvalitete odjeća nakon nekoliko pranja više nije nosiva. Upravo zbog toga, nemojte se ustručavati dati malo više novca na kvalitetnu odjeću koju ćete moći nositi više vremena. Iako se zna dogoditi da skupa odjeća nije uvijek kvalitetna, i to je moguće izbjeći. Prilikom kupnje obavezno provjerite kako je odjeća šivana, jesu li gumbi dobro prišiveni, je li patent zatvarač ispravan i sl. Bez obzira na sve, ponekad je kvaliteta bolja nego kvantiteta. Dakako, uvijek je dobro da za novac koji uložite u novu odjeću, dobijete određenu vrijednost, odnosno kvalitetu. Pazite da se ne dogodi da za nekvalitetni odjevni predmet platite puno više novca nego što on zapravo vrijedi.

L. K.

Komentari