Kako izabrati mali stolić za dnevni boravak?

Nakon što ste izabrali sjedeću garnituru i fotelje za vaš dnevni boravak, postoji jedan komad namještaja bez kojeg se ne može zamisliti prostor za dnevni boravak, a radi se o malom stoliću.

Nakon što ste izabrali sjedeću garnituru i fotelje za vaš dnevni boravak, postoji jedan komad namještaja bez kojeg se ne može zamisliti prostor za dnevni boravak, a radi se o malom stoliću. Mali stolići služe za ostavljanje šalica, čaša ili knjiga, ali u današnje vrijeme su višenamjenski, ukrasni, a često i središte dnevne sobe. Danas ih se može naći u raznim dimenzijama i oblicima, te dizajnerski oblikovanima.

Kako odabrati koji je idealan baš za vas?

Stolić lampa
Prilikom odabira malog stola za dnevni boravak uzmite u obzir koji komad namještaj želite da prevladava u vašem dnevnom boravku. Ako je to baš mali stolić onda se potrudite da bude upadljiv. Danas na tržištu postoje mali stolići u obliku lampe. Izrađeni su od čvrste plastike, obično bijele jer je najefektnija učinit će da vaš dnevni boravak ima poseban sjaj.

Mali stolici za dnevni boravak
Kika
 

Stolić od prirodnih materijala
Od prirodnih materijala mogu se napraviti lijepi stolići za dnevni boravak, mogu biti izrađeni od bilo kojeg prirodnog materijala kao što su: kamen, drvo, pluto i drugih prirodnih materijala. Pri odabiru materijala ovisi ostalo uređenje vašeg doma i ono što je još važnije ako imate djecu vodite računa da izbor materijala bude prilagođen njihovoj dobi. Stolić izrađen od tvrdog drveta nije teško za održavanje, dok je ono od nešto mekšeg drveta potrebno više pažnje jer se na njemu vide sve ogrebotine i udubljenja od tvrdih predmeta. Imajte to na umu prije nego što odaberete stol za kavu.

 Mali drveni stolić
Jules & Jeremy

Višenamjenski stolić
Višenamjenski stolovi su idealni za manje prostore. Ako je vaš dom nešto manji, razmislite o stolu s ladicama i pretincima takvi stolovi mogu poslužiti za više od jedne funkcije. U njih možete spremiti stvari koje želite imati pri ruci, a da nisu na vidljivom mjestu.

Multifunkcijski stolić
Reinier de Jong

Stolić intenzivne boje
Vaš mali stolić za dnevni boravak može poslužiti kao predmet koji će svojom bojom podignuti cijelu prostoriju. Ako ste se odlučili da on svojom bojom podigne cijelu prostoriju potrudite se da ta boja bude u skladu s ostatkom namještaja.

Stolić Rubikova kocka
Fabio Teixeira (koncept)

Prije kupnje idealnog stolića za dnevni boravak, izmjeriti svoj prostor, te kolikih dimenzija on može biti maksimalno. Važno je da se pored njega možete nesmetano kretati i da nije prevelik da ne bi zagušio prostor.

Komentari