Kirsty Pargeter/Shutterstock

Domaće maske za sjajnu kožu

Kako bi održali svoju kožu zdravom i lijepom isprobajte domaće maske od voća.

Kako bi održali svoju kožu zdravom i lijepom možete isprobati maske od voća koje se mogu napraviti i kod kuće. Otkrijte koje voće najbolje utječe na sjaj vaše kože, te koje ga čini zdravijim. Održite svoju kožu blistavom i zdravom uz ove maske od voća koje imaju obnavljajući i hidratizirajući efekt.

Kombinacije vitamina, minerala i antioksidansa koje možemo pronaći u raznom voću može se na brz i jednostavan način pretvoriti u djelotvornu masku za lice. Očistite vaše lice temeljito i osigurajte da vam kosa ne dodiruje lice prije nego što nanesete masku. Korištenjem svježeg voća svom ćete licu dati osvježavajući tretman bez korištenja umjetnih sastojaka.

Maska za lice od papaje i marelice

Papaja i marelica čine vrlo dobru kombinaciju kad se radi o maskama za lice. Usitnite tri zrele marelice i jednu papaju. Izmiješanu smjesu nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 do 20 minuta. Nakon toga lice isperite i namažite kremom koju inače koristite.

Maska od jagoda

Ova maska pršti antioksidansima, a jagode su poznate po tome što vrlo efikasno uklanjaju mrtve stanice kože. Izmiješajte pola šalice pasiranih jagoda i pola šalice kisele pavlake, nanesite na lice te ostavite da djeluje 20 minuta, nakon toga isperite toplom vodom.

Maska za lice od avokada

Avokado je bogat vitaminima A, E i D, te sadrži najbolje prirodne emolijense koji pomažu koži da se obnovi. Osim toga, avokado ublažuje oštećenja od sunca i uklanja staračke pjege. Izgnječite dva avokada te dodajte ¼ šalice meda i 3 žlice morske soli. Ovo je jedna od najboljih maski za čišćenje i obnavljanje lica.

Maska za lice od mrkve

Mrkva sadrži visoku koncentraciju vitamina A i C, ali također sadrži folacin i kalij. Mrkve jako dobro hidratiziraju kožu. Uzmite dvije do tri velike mrkve, skuhajte ih i izgnječite. Zatim dodajte četiri žlice meda i dobivenu smjesu nanesite na lice. Poslije sve dobro isperite toplom vodom i uživajte u mekoj koži.

Komentari