Dekorativni dodatci za kuću

Umjesto da uložite puno novca u redizajn vaše kuće razmislite o pogodnostima koje donose dekorativni dodatci.

Umjesto da uložite puno novca u redizajn vaše kuće razmislite o pogodnostima koje donose dekorativni dodatci. Dodavanjem dodataka u možete svom domu dati dašak osvježenja. Inspiraciju možete naći proučavanjem stila vašeg doma, antikvarijatima, časopisima za unutarnji dizajn te katalozima. Obratite pozornost koji oblici, boje, materijali i uzorci vam se sviđaju.

Proučite sadašnji stil. Probajte napraviti razmještaj namještaja, umjetnina i ostalih dodataka kako bi dodali mjesto za vaše nove dodatke. Postojeće stvari u vašem domu koji se ne uklapaju odstranite, a možete ih i preoblikovati ako je to moguće.

Odaberite par mjesta u svom domu koji ćete popuniti dodatcima, kao što je mjesto iznad kamina, stol, u dnevnom boravku i slično. Neka vam to budu prioritetne zone koje ćete popuniti sa dodatcima.

Koristite umjetnine i instalacije kao ključ dekoriranja. Najbolji dodatci su oni koji pričaju priču sami za sebe o vama te odišu vašom osobnošću. Objesite omiljenu sliku iznad kamina ili stavite vazu sa cvijećem na stol. No neka sve bude u skladu sa ostatkom prostorije.

Promijenite brave na vratima te ručke na kuhinji te ormarima, izbacite sve što se ne uklapa sa stilom u kojem je vaša prostorija. Lampe možete pokriti nekom laganom tkaninom ili papirom kako bi dobili zagušena romantična svjetla. na krevet možete dodati jastučiće. Mogućnosti su bezbrojne, a tu je i vaša kreativnost, možete izraditi nekakav predmet i koristiti ga kao dodatak.

J.B.

Komentari