Pixabay

Varaždinske dizajnerice - od vintagea do avangarde

Na Danima vjenčanja u trgovačkom centru Lumini varaždinske su dizajnerice predstavile kolekcije za proljeće te najsvečanije prigode.

Varaždinske dizajnerice na jedinstven način spajaju kreativnost i majstorstvo izrade, a nova potvrda za to bila je njihova revija na Danima vjenčanja u trgovačkom centru Lumini. Prikazale su kako suvremenu ženu vide u svakodnevnoj šetnji gradom, u svečanim trenucima te na njezinu vjenčanju.

Atelijer Kookabee modne dizajnerice Melite Kukec mladenku odijeva u najfinije materijale – čipku, svilu i saten, a vjenčanice su nadahnute vintage stilovima prošlog stoljeća. Reinterpretacija modnih klasika osjeća se i u svečanim kreacijama Kookabeea. Dizajnerica vješto barata svom snagom akromatskih tonova.

Melita Kukec s modelima

Željka Vidović stvara glamurozne vjenčanice koje mladenku u trenu pretvaraju u zvijezdu. Posebnu pažnju pridaje detaljima, a većinu njih izrađuju ručno. Takav unikatan potpis krasi i njezine svečane haljine.


Željka Vidović s modelima

U povodu 5. godišnjice djelovanja modni salon Brokat stvorio je posebnu kolekciju svečanih haljina. Od visokokvalitetnih materijala koje dizajnerica Snježana Radev nabavlja u Portugalu, izrađene su romantične kraće haljine u boji pudera i petrolej plavoj.


Snježana Radev s modelima

Upečatljiv autorski potpis krasi odjeću Kuzminski Designa. Svečane haljine, suknje, ogrtači i baloneri Ivane Kuzminski prepoznatljivi su po neobičnim tekstilnim kompozicijama i originalnom poigravanju s voluminoznošću. Styling na reviji zaokružen je unikatnim nakitom Maruška koji ručno izrađuje i oslikava likovna umjetnica Jelena Kosić.

Model Ivane Kuzminski

Modni brend Broth predstavio je proljetnu casual kolekciju od recikliranog trapera. Dizajnerica Blaženka Roth tako je pokazala kako se od starog trapera vrhunskim krojenjem mogu stvoriti efektne haljine, suknje i jakne, dok je slavna varaždinska modna kuća Varteks na reviji je predstavila novu kolekciju muških svečanih odijela.

Blaženka Roth s modelima

„Revija na Danima vjenčanja najavljuje nam živopisno modno proljeće. Posebna ljepota u onome što smo vidjeli, jest raznolikost modela. Zahvaljujući tome Varaždinke svih dobi, od tinejdžerica do onih starijih, proljetnom će garderobom moći izraziti svoj stil. U vlastitom će gradu moći nabaviti kako komade nadahnute vodećim svjetskim trendovima, tako i unikatne komade odjeće, obuće i modnih dodataka“, kazala je Jelena Kontrec iz trgovačkog centra Lumini.

Produkciju modne revije potpisuje Predrag Brkljač, a organizator Dana vjenčanja u centru Lumini je agencija Tin marketing.

Komentari