Tri osnovna pravila za lijepe ruke

Nismo ni svjesni toga često, no naše ruke su izloženije od bilo kojeg drugog dijela našeg tijela. Usprkos tomu, veliki broj nas uopće ne pridaje rukama pažnju, barem ne dovoljno koliko one to zaslužuju.

Nismo ni svjesni toga često, no naše ruke su izloženije od bilo kojeg drugog dijela našeg tijela. Usprkos tomu, veliki broj nas uopće ne pridaje rukama pažnju, barem ne dovoljno koliko one to zaslužuju. Kao uzrok te nebrige veliki broj žena imaju ruke koje izgledaju i do 10 godina starije nego što bi to trebale biti.

Lijepe i njegovane ruke
Olga Miltsova/Shutterstock.com

Postoji tri osnovna pravila kojih se trebate pridržavati kako bi vaše ruke opet izgledale mlado i privlačno.
 

1. Ne zaboravite koristiti dovoljno kreme za ruke – kao što vaša koža treba biti temeljito hidrirana dva puta na dan, ruke zahtijevaju puno više hidratacije od toga. Ruke nesvjesno perete nekoliko puta preko dana, te dodirujete doslovno tisuće različitih materijala i površina, a rezultat tomu je skidanje kreme s površine kože. Kremu trebate nanositi što je moguće više puta, a najbolji način tome je da ju držite na više lokacija, ako ste u mogućnosti imajte više tuba, jednu u kući, drugu na poslu, u torbici, itd. Možete si napraviti jednostavna praktična mala pakovanja tako što ćete kremu staviti u više posudica da vam ucijek bude pri ruci. Samo vodite računa da ju držite na mjestima na kojima često boravite. Nakon svakog pranja nanesite kremu za ruke.
 

2. Voda nije prijatelj vašim rukama – voda je zapravo jako dobra za kožu, no u umjerenim količinama. Ako kožu previše izlažete vodi događa se upravo ono čega se bojite, dehidracija. Stoga trebate na umu imati da ruke obrišete što je više puta moguće i nanesete na njih kremu i losion.
 

3. Guma je zakon – Najvažnije pravilo od svih je da prilikom korištenja bilo kakvog deterdženta obavezno nosite rukavice. Zaštite svoje ruke rukavicama što je više moguće. Bilo da radite u vrtu, perete nešto ili su vam ruke izložene hladnim uvjetima, sve to može jako oštetiti vašu kožu, stoga trebate što je više moguće nositi rukavice.

Komentari