Riješite se ispucanih peta

Zbog niskih temperatura i šetanja bosim nogama po betonu, tabani i pete se jako brzo mogu osušiti i ispucati.

Limun

Limun je još jedna jako dobar sastojak koji pomaže u njezi i obnavljanju kože zbog svojih kiselih svojstava koji će vam pomoći da odstranite mrtvu i grubu kožu. Sve što trebate napraviti jest uzeti pamučni jastučić i na njega nanijeti malo soka limuna, te prijeći preko oštećene kože na petama. Postoji još jedan alternativni pripravak u kojem dodate malo soka limuna u toplu vodu i namačete noge u ovu mješavinu oko 15 minuta. Nakon što ste to učinili, operite noge i kamenom za odstranjivanje mrtvih stanica kože uklonite ih.

Glicerin i ružina vodica

Ako se želite riješiti suhih i ispucanih peta sve što trebate napraviti jest pomiješati ružinu vodicu i glicerin. Ova mješavina je jako dobar tretman za suhu kožu na petama jer glicerin omekšava kožu dok ju ružina vodica hrani jer je bogata vitaminima A,C,D i E. Ružina vodica je jako dobar antiseptik i ima antibakterijska svojstva. Sve što trebate napraviti jest nanijeti mješavinu prije spavanja, obući čarape i pustiti da djeluje preko noći.

Med

Med je jedan od najboljih pripravaka kada se želite riješiti suhih stopala. Med ima antibakterijska svojstva, on će pomoći vašim petama da opet budu zdrave i lijepe. Sve što trebate napraviti jest pomiješati tri žlice meda s toplom vodom i namakati noge u otopini 15 minuta.

Banane

Banane su još jedna namirnica koja čini čuda na našim nogama kada imamo problema s ispucanim i suhim petama. Zgnječite jednu zrelu bananu i nanesite ju na oštećenu kožu. Ovaj pripravak ostavite 15 minuta i nakon toga isperite toplom vodom. Nakon što ste to učinili, namačite noge dvije minute u hladnoj vodi. Ponovite postupak jednom tjedno, nakon nekoliko tjedana vaše pete neće više biti suhe.

Komentari