Što odjenuti kada idete na razgovor za posao?

Biranje prave odjeće kada idete na razgovor za posao je često jako važno.

OdijeloNudimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći pri biranju odjeće.
Odlazak na posao zna biti stresan za većinu ljudi. Na razgovoru za posao važno je biti ocijenjen po vrlinama i znanju, ali je i jako važno kakav ćete ukupni dojam ostaviti. Jako je važan prvi dojam, zbog toga je važno izabrati i uskladiti odjeću.

Razgovor za posao je formalna prigoda koja nameće određenu odjeću koju trebate odjenuti, to znači da ne nosite odjeću sa svojim stilom ukoliko je on ekstreman. Treba izbjegavati nošenje odjeće formalno neprimjerene.

Možete odjenuti lijepo odijelo koje nije prešareno ili mu je suknja prekratka. Tamne i mornarske boje su dobrodošle. Možete uskladiti usku crnu suknju do koljena i bijelu košulju, par lijepih cipela i slatku torbicu. Obogatite vašu kreaciju sa ogrlicom koja odgovara boji vaš suknje ili torbice. Pobrinite se da je suknja do koljena ili malo iznad, tako nećete izgledati loše.

Ako niste tip za suknje možete odjenuti svečane hlače na crtu i bijelu bluzu. Pripazite da košulja nema veliki dekolte. Budite pažljivi i po pitanju cipela. Obujte nešto udobno ali opet formalno. Izbjegavate tenisice, balerinke, japanke ili vrlo visoke pete. Nosite cipele sa manjom petom, jer izgledaju elegantnije. One će vam dati dobar stav a i osjećat ćete se ugodno. Vodite računa o tome da cipele odgovaraju uz ostatak odjeće.
 

Komentari