Lijepa i njegovana stopala

U većini slučajeva su naše noge vrlo dobro skrivene od javnosti, bilo da nosite, čizme, cipele, tenisice ili čarape. Upravo zbog toga što su zatvorene naša stopala izložena su toplini, vlazi ili uskoj obući.

Noge bi trebale „disati“, a to im često uskraćujemo. Naša stopala također zaslužuju određenu količinu pažnje i njege, te brige kao i ostatak našeg tijela. Vrlo je važno da ih ne zanemarimo, jer se često zna dogoditi da dođe sezona otvorene obuće, a naše noge izgledaju loše.

Kako biste svojim nogama pružili najbolju njegu, jer one to svakako zaslužuju, redovito ih na tjednoj bazi njegujte kako bi što temeljitije uklonili mrtve stanice kože. Kada kažemo temeljito, to ne znači da ih trljate do krvi, nego nježno skidajte sloj po sloj sa spužvicom namijenjenoj posebno za to.

Odsijecite nokte i uredite zanoktice tako da budu u ravnini sa korijenom nokta. Stopala je također vrlo važno dobro i temeljito osušiti nakon kupanja ili tuširanja kako bi izbjegli različite infekcije, i ono čega se svi jako bojimo sportskog stopala.

I na kraju, dozvolite svojim stopalima da dišu kada god je to moguće, vrlo je zdravo hodati bos. Odvojite pola sata tjedno za svoja stopala uklonite mrtve stanice i nanesite lak za nokte, osim što ćete se osjećati lijepo i poželjno to će sigurno primijetiti i vaš partner jer često možemo čuti da su stopala i nokti dio ženskog tijela koji posebno privlače mušku populaciju.

Komentari