Pripremite kožu za hladno i vjetrovito vrijeme

Jesen je pravo vrijeme da se malo više posvetimo koži, te da ju pripremimo za hladnoću, zatvorene prostore...

Jesen je pravo vrijeme da se malo više posvetimo koži, te da ju pripremimo za hladnoću, zatvorene prostore, odjeću koja sputava, a prije svega za onečišćeni zrak. Sve su to neprijatelji zbog kojih koža često postaje gruba i isušena.

Hladnoća i koža

Pripremite kožu za hladnije dane
Najvažnije je temeljito čišćenje. Da bi zadržali vlažnost a pritom očistili kožu koristite blage gelove ili pjene za pranje lica. Važno je obratiti pažnju da sredstva koja nanosimo na kožu nisu na bazi alkohola ili drugih nadražujućih sredstava koji bi mogli dehidrirati kožu ili uzrokovati alergijske reakcije.

Ako ste navikli kožu čistiti mlijekom, tada ga pravilno upotrebljavajte: malo mlijeka za čišćenje umasirajte po cijelom licu i vratu kako biste uklonili i najmanje tragove nečistoće. Nakon mlijeka kožu kožu dodatno očistite tonikom (bez alkohola), koji služi za dezinfekciju i osvježava kožu, dodatno je čisti i priprema za upijanje kreme.

Dnevnu kremu bi redovito upotrebljavati sve žene, bez obzira na životnu dob. Dnevne kreme imaju ponajprije zaštitnu ulogu: štite kožu od štetnih vanjskih utjecaja i daju joj potrebnu vlažnost. Odabiru se ovisno o tipu kože, a zajednička im je osobina da sadrže hidratantne sastojke hijaluronsku kiselinu ili kolagen.

Maska koristite prema tipu kože, za suhu i oštećenu kožu nanesite u debljem sloju hidratantnu masku koja će vratiti sjaj i osvježiti kožu, dok za masnu kožu odaberite masku koja će regulirati lučenje sebum.

Lice pomlađeno peelingom
Ovo doba godine najpogodnije je za peeling. Bila masna ili suha, koža se u ovo doba godine vrlo lako isuši i opusti. Potreban joj je tretman koji će je regenerirati. Ljuštenje kože s pomoću peelinga najbolji je način poticanja samoobnove kože, jer s njene površine uklanja mrtve stanice.
Najbolji su peelinzi na bazi kiselina (najčešće glikolne kiseline) koji koži daju zdrav i svjež izgled. Ne preporuča se česta upotreba peelinga kako se koža ne bi oštetila i postala preosjetljiva.

U ovo doba godine najvažnije je da svi proizvodi koje koristite budu bogati hidratantnim sastojcima, koji će zaštiti kožu od vjetra i hladnoće.
 

Komentari