Pjegice na koži

Nekima su pjegice neodoljivo šarmantne, dok ih drugi smatraju velikim estetskim problemom.

Nekima su pjegice neodoljivo šarmantne, dok ih drugi smatraju velikim estetskim problemom. Pjegice su lijepe onima koji ih nemaju. Za one koje taj problem muči stalno, a posebno nakon ljeta, kako prikriti pjegice pitanje je koje se često postavlja.

Dijelovi kože koji su najviše izloženi suncu: jagodice lica, čelo, nos, ramena i poprsje su najzahvaćeniji pjegicama. Pod utjecajem ultraljubičastih zraka pjege se pojačavaju.

Prikrivanje pjegica šminkom
Da biste sakrili pjege odaberite odgovarajuću nijansu tekućeg pudera, pudera u prahu i korektora, kako bi se boja pjega ujednačila s ostatkom kože.
Tekući puder treba biti iste boje kao koža, a nanosi se nakon što smo ga pomiješali s malo hidratantne kreme kako bi mu se smanjila gustoća i kako se pjege ne bi još više isticale. Korektore nanosi nakon tekućeg pudera, tapkanjem jagodicama prstiju. Za kraj nanesite prozirni puder u prahu kako bi se poboljšao rezultat prethodno nanesene šminke.

Kreme za izbjeljivanje
Postoje kreme kojima se pjege mogu posvijetliti bez djelovanja na okolnu kožu.
Najučinkovitiji zahvati za uklanjanje pjegica

Pjegice od sunca

Peeling
Fenol je kemijska tvar kojom se izvodi peeling, odnosno manje ili više duboko ljuštenje kože. Time se uklanjaju pjege ili im se smanjuje veličina. Dovoljno je to učiniti jednom i postupak u većini slučajeva jamči odlične rezultate, zahvat se izvodi u kozmetičkim salonima

Laser
Zahvat uključuje primjenu posebnog ultrapulsirajućeg lasera ili aparata koji emitira svjetlosne zrake u pravilnim razmacima. Usmjerena na pjegu, laserska zraka odstranjuje sloj epiderme gdje se koncentrira hiperpigmentacija, bez pregrijavanja kože.
U danima nakon zahvata koža se obnavlja i na područje gdje se tretiralo laserom vraća se svijetla, jednolika boja. Zahvat nije bolan, no može biti nelagodan na obrađenom području. Dovoljno je jednom ili dvaput da bi se vidjeli rezultati, a izvodi se kod dermatologa ili estetskog kirurga.

Glikolna kiselina
Koristi se vrlo često i omogućuje učinkovito ljuštenje kože. Nanosi se tamponima izravno na mrlje koje želimo izbijeliti. Jamči obnovu površinskog sloja kože. Još se bolji učinak postiže ako se uz glikolnu kiselinu primjenjuju i kreme s učinkom izbjeljivanja. Za dobre rezultate potrebno je u razmacima, 10 do 15 puta nanositi glikolnu kiselinu. Zahvat se izvodi kod dermatologa ili estetskog kirurga.
 

Komentari