Kovrčava kosa - kako ju ukrotiti?

Kosa nikako ne smije biti ošišana stepenasto, geometrijski ili kratko na vrhu glave jer će djelovati poput kacige ili živice.

Kovrčava frizuraKosa nikako ne smije biti ošišana stepenasto, geometrijski ili kratko na vrhu glave jer će djelovati poput kacige ili živice. Kovrčava se kosa mora "ukrotiti", uz prorjeđivanje ponekih pramenova da se smanji gustoća i kosa pravilno oblikuje. Kosa mora ostati prilično dugačka, najmanje 15 cm.

Dodatna duljina i težina olakšavaju kroćenje kovrča. Poželjno je da pronađete frizera koji voli i zna raditi s kovrčavom kosom.

Ravnanje kose

Riskantan potez jer taj je tip kose često suh i lomljiv. U nekim frizerskim salonima rade ravnaju kovrče pomoću kemikalija. Postupak je manje štetan od ravnanja ili opuštanja kovrča, ali kao i svaka druga trajna, slabi kosu.

Što više petljate oko kovrčave kose to se ona više kovrča. Ako sušite kosu sušilom, stavite nastavak koji raspršuje struju zraka. Prstima nanesite regenerator, a izbjegavajte češalj i četku.

Proizvodi za kovrčavu kosu
Tradicionalno, kovrče su se krotile s pomoću teških ulja i krema za kosu. Danas je mnogo bolje upotrijebiti pripravke na bazi bjelančevina. Gusta, kovrčava kosa finija je i osjetljivija no što djeluje. Mora se jačati iznutra a ne opterećivati izvana.

Svakih tjedan do dva upotrijebite regenerator s dubinskim djelovanjem. Za svakodnevnu njegu rabite blagi šampon i regenerator za odmrsivanje kose. Na tržištu postoje proizvodi „ulje bez ulja“ koje je savršeno za kovrčavu kosu, ne masti ju a daje joj lijepi sjaj. Nanosi se na mokru i suhu kosu lagano gužvajući ju.
 

Komentari