Kako vratiti sjaj suhoj kosi?

Višemjesečna nepravilna njega i nedostatak vitamina i minerala posljedica su suhoće kose.

Višemjesečna nepravilna njega i nedostatak vitamina i minerala posljedica su suhoće kose. Vlas ima svoj prirodni površinski sloj koji je štiti to je sebum. Njega u zdravom vlasištu ima dovoljno i rasporedi se po cijeloj dužini vlasi.

Suhoj kosi nedostaje sebuma. Dio vlasi koje je nezaštićen i slabi, isušuje se i puca. Obojena kosa zahtjeva posebnu njegu, jer bojenje dodatno isušuje kosu. Njegu kose je potrebno prilagoditi prirodnim svojstvima kose, ali i postupcima bojenja.

U uspostavljanje ravnoteže lučenja sebuma vrlo je bitan kvalitetan blagi šampon. Stručnjaci predlažu da šampon prilagodite vlasištu, a regenerator kakvoći kose. To posebno vrijedi imate li problema sa suhim vlasištem ili vam se ono masti. Bitno je oprati vlasište, jer same vlasi manje se uprljaju. Većina profesionalaca sugeriraju blage šampone, namijenjene svakodnevnoj njezi.

Kako korijen kose dobiva hranu iz krvi, putem sitnih kapilara koje prokrvljuju kožu vlasišta, nedostatak vitamina i minerala u organizmu vidljiv je i na kosi.

Za vrijeme ljetnih dana, kada je kosa izložena suncu potrebno je dodatno hraniti kosu hidratantnim maskam.
 

Suha kosa

Komentari