Inovativni predmeti koji su promijenili živote žena

Ideja o ženi koja obavlja više stvari u isto vrijeme je nusproizvod 20. stoljeća. Lako lista ženskih obaveza...

Ideja o ženi koja obavlja više stvari u isto vrijeme je nusproizvod 20. stoljeća. Lako lista ženskih obaveza postaje sve duža i duža, broj sati u danu je ostao isti. Zato tražimo načine da se nosimo s više stvari u manje vremena, obavljajući stvari učinkovitije, a s manje truda. Neke od ideja za uštedu vremena, novaca, energije ili živaca spadaju u najveće inovacije ikada stvorene s ciljem da nam život postane učinkovitiji.

Ariel

1900-te Perilica rublja
Pranje rublja nije uvijek bila aktivnost koja je osiguravala malo vremena za odmor uz knjigu. Ipak, jednom kad je struja postalo raširena, nastanak perilice rublja postao je samo pitanje vremena. Električne perilice rublja oglašavale su se i o njima se raspravljalo u novinama vec 1904. Naprava je napredovala, ali osnova ideja je ostala ista: učinkovitije pranje rublja koje nam ostavlja puno više vremena za sebe.

1930-te Zaštita od sunca
Do početka 1930-ih, koža bijela poput ljiljana dugo je bila moderna međ u dobrostojećima. Sve je promijenila Coco Chanel kad se pojavila preplanula 1925, stvarajući modnu senzaciju. Žene diljem svijeta poželjele su preplanulu kožu. Izvori se ne slažu oko toga tko je kreirao prvo sredstvo za sunčanje, ali većina to priznaje Miltonu Blakeu, kemičaru iz južne Australije, koji je bezuspješno eksperimentirao s kremom za zaštitu od sunca već 1930-ih. Ipak, Eugene Schueller, tako đer kemičar, uspio je gdje Blake nije i često mu se pripisuje izum prve kreme protiv sunca u 1930-ima. No, tek se oko 1972. u SAD-u započelo s označavanjem zaštitnih faktora. Zahvaljujući zaštitnim sredstvima, učinkovito i sigurno sunčanje više nije samo san.

1940-te Glačalo na paru s termostatskom kontrolom
Glačalo na paru s termostatskom kontrolom, nastalo u Ohiu, podignulo je praktičnost i učinkovitost glačanja - jednog od najstrašnijih kućanskih poslova - na novu razinu. Prije toga, odjeća se morala prskati vodom ili glačati vlažna da bi se postigli najbolji rezultati. Ova je inovacija poboljšala jednostavnost i kvalitetu glačanja zauvijek, a zahvaljujući današnjim tehnološkim dostignućima, možemo postići gotovo profesionalne rezultate u udobnosti vlastitog doma.

1980-te Epilator
Danas se čini gotovo nepotrebnim objašnjavati razloge ove inovacije. Ali nije uvijek bilo tako. Tek su 80-ih, potaknute novim modnim trendovima, žene počele obraćati pažnju na te detalje. Prvi epilator pojavio se 1986., a u sebi je imao rotirajuću oprugu koja je zahvaćala dlačice i čupala ih van. Otada je tehnologija napredovala, ali se cilj nije mnogo promijenio. Ne samo što želimo svilenkasto glatku kožu, već želimo i da to traje tjednima. Jednostavno zato što imamo pametnijeg posla od uklanjanja dlačica.

2010. Ariel Active Gel kapsule
Ariel predstavlja svoju najnoviju inovaciju, Ariel Active Gel kapsule. Dostignuce 21. stoljeća za ženu 21. stoljeća. Obavljamo mnogo stvari, a pranje rublja je tek jedna od njih. Premda se radi o važnoj stvari, zašto se ne bismo pobrinuli za nju na jednostavan, ali učinkovit način?
Ariel Active Gel kapsule. Snažan tekući deterdžent u unaprijed doziranim vrećicama koji ima 2 x veću koncentriranu snagu otklanjanja mrlja od ostalih Arielovih tekućih deterdženata. Više ne morate brinuti čak ni o doziranju. Odaberite Regular (za bijelu odjeću) ili Color (za obojenu odjeću) varijantu, stavite jednu kapsulu u bubanj, dodajte odjeću, uključite perilicu... i na kraju isključite. To je sve! Besprijekorno čisti rezultati s minimalnim trudom za maksimalnu učinkovitost.

Komentari