Valerie Potapova/Shutterstock

Neobična primjena krastavaca za oči

Osim toga što je krastavac postao stereotip za wellnes centre, krastavac je jako dobar za njegu kože.

Kriške krastavaca nisu samo dobre za salatu. Velika je vjerojatnost da ste na filmovima, serijama i u časopisima mogli zamijetiti krastavce u kombinaciji sa maskom za lice. Osim toga što je krastavac postao stereotip za wellnes centre, krastavac je jako dobar za njegu kože. Čarolija krastavca je u tome što on u sebi sadrži iznimno puno vode, i čini čuda u rješavanju problema podočnjaka. Međutim, osim toga postoje brojni načini na koje možete koristiti krastavce.

Opekline nakon sunčanja

Preduga izloženost suncu može rezultirati sa vrlo bolnim opeklinama. Ove opekline su jako opasne, a pogotovo na predjelu lica. Lice je pogotovo izloženo jer se na njemu nalazi najviše osjetljive kože i uvijek se izloženo oštroj okolini. A kako bi uklonili te opekline nakon sunčanja, koristite krastavce za oči i za cijelo lice. Krastavac u sebi sadrži spojeve koji ojačavaju vezivno tkivo. Sve to trebate napraviti jest staviti nekoliko krastavaca na vaše lice i ostaviti pet do deset minuta.

Nakon plakanja

Nakon plakanja koža oko očiju je najčešće oteknula, što se lako da primijetiti. Ove otekline se inače jako razlikuju od podočnjaka. Krastavci će i ovdje pomoći. Sve što trebate napraviti jest dva koluta krastavca staviti na vaše oči i pustiti ga da čini čuda. Osim toga što pomaže kod uklanjanja oteknute kože, nježni hladni krastavac će malo ublažiti i vaše emocionalne probleme.

Vrućica i upale

Krastavci se ne koriste samo u wellnes centrima. Krastavci u kombinaciji sa snom,lijekovima i dnevnom njegom mogu ublažiti simptome prehlade i gripe. Ako stavite dva koluta krastavca na čelo, oni će pomoći u rušenju temperature i različitih upala na tijelu. Možete također koristiti krastavce kako bi ublažili iritirane oči nakon nošenja kontaktnih leća. Sve u svemu krastavci su jedno čarobno povrće.

J.B.

Komentari