taramara78/Shutterstock

Najbolje tajne kako izgledati mlađe

Svi smo našli u situaciji da se zapitamo kako naša kozmetičarka, frizerka ili doktorica postižu da izgleda tako savršeno? Koja je tajna njezine kose, savršene kože bez pora i bijelih zubi?

U nastavku možete pročitati kako imati savršen izgled, i to sve potpuno prirodno.

Sezamovo ulje – dermatolozi preporučaju svako jutro nanošenje sezamovog ulja po cijelom tijelu, utrljati laganom masažom. Ulje će vas razbudi i potaknuti bržu cirkulaciju krvi u vašem tijelu. Uz sve to, ulje hidratizira kožu i daje joj zdravi sjaj. Nakon toga samo uskočite pod tuš i to je to.

Riblje ulje – sredstva koja sprječavaju nadutost  su najbolji i za sprječavanje starenja kože, a i ne samo to, riblje ulje pomaže u radu srca i ojačava imunološki sustav, a tako i ojačava kožu te kosu.

Jednostavnost – često smo podložni korištenju razno raznih skupih preparata za lice. Većina tih preparata nam nanose više štete nego koristi. Vodeći svjetski stručnjaci u ovom području preporučuju da prije spavanja očistite lice i nanesete hidratantnu kremu na bazi prirodnih sastojaka to će biti dovoljno da koža bude čista i hidratizirana.

Šećer – treba izbjegavati. Rafinirani šećer treba izbjegavati zbog problema sa težinom, ali i zbog zdravlja kože. Šećer uništava kolagen u koži, što nas čini vidno starijima.

Njega kože na rukama – zbog užurbanog tempa kroz dan često zaboravimo na njegu kože na rukama. Ruke su prve nakon lica koje ne skrivaju godine.  Stvorite naviku da nakon svakog pranja ruku nanesete tanki sloj hidratantne kreme za ruke koji će se brzo upiti. Ova mala pozitivna navika vratit će vam u starijim godinama lijepim i njegovanim rukama.

Masaža – masažu također možemo svrstati u tretman ljepote. Nakon nje ćete se osjećati mlado izvana i iznutra. Ako nemate vremena ili novca za masažu, 20 minuta rastezanja, meditacije i mira će također vrlo dobro doći za opuštanje.

Voće – tokom dana možete grickati bilo koje voće koje sadrži jabučne kiseline, kao što su dakako jabuke, jagode ili grožđe. Jabučna kiselina prirodno čisti zube te pomaže u čišćenju kože.

Komentari