Polina Nefidova/Shutterstock

Kako ukrotiti kosu

Sa kosom trebate znati "baratati", te je vrlo važno da poznajete svoju kosu.

Tanka, kovrčava, gusta ili duga, koji god bio vaš problem kosom, nekoliko brzih i jednostavnih postupaka pomoći će vam da je ukrotite. Sa kosom trebate znati "baratati", te je vrlo važno da poznajete svoju kosu.

Malo je žena čija se kosa uvijek ponaša savršeno. Jedna od češćih pritužbi glasi: "Kosa mi je neukrotiva. Ne mogu s njom ništa napraviti." Predlažemo vam nekoliko postupaka u hitnim slučajevima, ali i trajna rješenja za pregustu, kovrčavu, tanku i dugu kosu. U one loše dane, kada se čini da se sve okrenulo protiv vaše kose, prelistajte ove stranice i sigurno ćete uspjeti ovladati kosom!

Tanka kosa

Ako vam je kosa tanka, loša frizura obično je posljedica manjka volumena. Frizura brzo opusti, a svilenkasta kosa koja beživotno visi nimalo ne pridonosi ljepoti vašeg lica.

Pomoć je na dohvat ruke! Danas postoje brojni proizvodi za stiliziranje u obliku sprejeva, pjena i gelova za povećanje obujma kose. Ipak, nije na odmet upozoriti: ne pretjerujte s količinom tih preparata. Ako ih stavite previše, učinak će biti suprotan - zbog težine, vaša će kosa splasnuti. Ne zaboravite da dobro šišanje pridonosi da kosa izgleda deblja i gušća.

Kovrče

Kovrče su najlakše rješenje za mlitavu kosu, no vjerojatno će brzo opustiti ne nanesete li neki preparat koji osigurava obujam. Prije uvijanja kosu ojačajte sprejem za povećanje volumena i vaše će kovrče trajati dulje

Jednostavnost

Za tanku, ravnu kosu na dugi je rok najbolja klasična kratka frizura. Kod ove na slici bujnost je postignuta šišanjem u nekoliko slojeva. Frizura će dulje trajati ako na mokru kosu nanesite pjenu za povećavanje volumena, a sušilo podesite na srednju jačinu.

Komentari