Horoskop

Jarac - Opće osobine znaka

22.12. - 20.01

Jarac je znak misterije. Osobe rođene u znaku Jarca u osnovi su pasivne. Imaju veliku moć samoodricanja i samoograničavanja, introvertni su i racionalni. Snaga Jarca leži u intelektu, a kako će rukovoditi svojom dominantnom ličnošću ovisi o općem stupnju njegova razvoja i o simpatiji prema drugim ljudima. Njegova sklonost praktičnom radu i cilju može ga, ako je dominantna, dovesti do toga da uništi svaki maštovitiji ideal koji bi također mogao postići.

Jarac će rijetko skrenuti s puta prema vrhu gdje ga očekuje materijalni uspjeh. Tu postoji opasnost od prejako razvijene intelektualnosti, kada on siječe svoje korijenje, a to su instinkti, nesvijesne emocije. U svojim uspjesima on se može popeti do neslućenih visina, ali njegov privatni život često je neuspješan. Tu se Jarac dijeli - mora platiti svoj uspjeh u jednom dijelu svog života gubitkom u onom drugom dijelu. Da bi mu život bio sretan i produktivan, mora obratiti pažnju na ravnotežu.

Osobe rođene u znaku Jarca žele snagu, prestiž, a jedan od načina da se to postigne jest što više novaca. Njihove su tajne ambicije ići dalje i naprijed. Oni su nesavitljivi, precizni, metodični, ozbiljni, jake unutrašnje discipline, zatvoreni, skloni samoći, bojažljivi i zbunjeni. Nisu pretjerano skloni zabavi; njihov smisao za humor je izražen, ali pun cinizma. Te osobe znaju da su ljubomora, strast, impulsi, ljutnja, lakomislenost, lijenost i nepažnja poteškoće na putu do cilja. Drugi mogu posrtati na tim preprekama - ali ne i oni! Oni će načas suosjećati s onima koji su pali, čak im i pomoći, ali ubrzo kreću dalje. Mogu biti romantični, ali uvijek imaju uvid u činjenice, ne dozvoljavaju da im emocije zatamne stvari. Nisu baš skloni upuštanju u jake emotivne veze - znaju da u takvom odnosu ne mogu dobiti ništa osim kajanja. Mogu biti genijalni ili moćnici, ali plaćaju veliku cijenu za sve što žele postići. Jarac vlada desetom kućom u Zodijaku - kućom ambicija, društvenog statusa. Jarci moraju pokušati uvidjeti svoje pogreške i suočiti se sa svojom odgovornošću.

Prvih 30 godina u životu Jarca posvećeno je skupljanju iskustva i donošenju prosudbi. Njihov vladar Saturn (simbolizira i sebičnost i ograničavanje i starost) može ih uvaliti u teške depresije. Na najnižem nivou te su osobe teški materijalisti kojima ništa ne znači ljepota, glazba, smijeh. Ovdje loš utjecaj Saturna stvara fanatične i paranoične osobe. Ipak, osobe rođene u znaku Jarca naučile su kako da izađu nakraj s dužnošću, odgovornošću i frustracijskim situacijama. To su tipovi planinskog jarca koji se uvijek penje prema vrhu. On godinama može lunjati naokolo, da bi se iznenada vinuo u visine za koje je duboko uvjeren da mu pripadaju. U kasnijim godinama Jarci postaju poduzetniji i sigurniji u sebe. Zreli Jarac konačno shvaća da su i veselost, društvenost i entuzijazam potrebni za puni život.

Komentari