Feng shui u spavaćoj sobi

Drevna kineska umjetnost, Feng Shui uravnotežuje protok Chi koristeći principe Yina i Yanga. Chi je energija života koji dolazi od materije. Yin nudi opuštanje, a Yang nudi motivaciju - što je razlog zašto je važno održavati ravnotežu putem Feng Shuia.

Drevna kineska umjetnost, Feng Shui uravnotežuje protok Chi koristeći principe Yina i Yanga. Chi je energija života koji dolazi od materije. Yin nudi opuštanje, a Yang nudi motivaciju - što je razlog zašto je važno održavati ravnotežu putem Feng Shuia. Uredite vašu spavaću sobu prema Feng Shui načelima.
Postavite krevet uzglavljem uza zid - tako da, dok ležite možete vidjeti vrata spavaće sobe, a da pri tom još uvijek krevetu možete pristupiti sa svake strane.

Feng shui spavaća soba
MR.LIGHTMAN/Shutterstock.com

Objesite ogledala iza ili pored kreveta, jer Feng Shui kaže da ogledala odražavaju energiju. Sve fotografije ili ilustracije trebaju biti obješene iznad kreveta. Fotografije i ilustracije moraju odavati mirnoću i spokoj.
Ukrasite sobu toplim zemljanim tonovima, poput smeđe i prljavo bijele. To uključuje i krevet, koji bi trebao biti izrađen od drveta.

Ojačati svoju priliku u ljubavi možete stavljajući slike koje predstavljaju ljubav u jugozapadnom kutu spavaće sobe. Koristite sretne ili sentimentalan slike, kao što su fotografije s vašeg bračnog putovanja, ako ste u braku, ili romantičnim mjestima poput Pariza. Izbjegavajte slike vode, kao što su jezera, koje mogu uzrokovati neprospavane noći.

Koristite noćni ormarić s rubovima koji su zaobljeni. Noćni ormarići moraju biti na svakoj strani kreveta ako u sobi spava dvoje ljudi. Po Feng Shui, to promiče zaštitu i stabilnost u vezi.

Ukrasite sobu predmetima koji odišu toplinom, te koji su u toplim tonovima, kao što su nijanse smeđe.
Svjetiljke u spavaćoj sobi smjestite tako da nisu u zapadnom ili sjeverozapadnom kutu. Napravite strast i plodnost u spavaćoj sobi pomoću crveno tonirane žarulje u lampama.

Komentari