Saznajte kada su vam plodni dani putem mikroskopa

Dana na tržištu postoje različite testovi i sprave za dokazivanje plodnosti, jedna od njih je i očitavanje plodnih

Dana na tržištu postoje različite testovi i sprave za dokazivanje plodnosti, jedna od njih je i očitavanje plodnih dana putem mikroskopa. Ovim se načinom putem sline ili brisa grla maternice određuje kad su vam plodni dani.

Plodni dani

Hormonske promjene utječu na kristalizaciju sline i promjene u sluznici grla maternice, dva do pet dan prije ovulacije dolazi do porast razine estrogena, danas se vrijeme ovulacije može utvrditi pomoću posebnih malih mikroskopima.

Kada je pravo vrijeme ciklusa za napravit pretragu?
Ukoliko niste sigurni kad su vam plodni dani, preporuča se da ovu pretragu počnete provoditi 2-3 dana nakon menstrualnog ciklusa, da se izvježbate s mikroskopom i vidite kad počinju plodni dani. Da bi rezultati pretrage bili točni nemojte ništa konzumirati 3-5 sati prije, preporuča se pretragu provoditi u jutro prije pranja zubi.

Postupak pretrage
Malo sline (kap) ili uzorak sluzi grla maternice prstom se nanese na staklo malog mikroskopa, te ostavite da se osuši, zatim očitajte rezultat. Ako se pojavljuje paprat to je znak plodnog razdoblja, te se preporuča spolni odnos unutar 24 sata. Rezultati ovog testiranja imaju visok postotak pouzdanosti.
Važno je napomenuti da u slučaju poremećenog lučenja hormona, postoji mogućnost da kristali poprime izgled paprati, a da niste u plodnom razdoblju.
Mikroskop za utvrđivanje plodnih dana možete kupiti u svim boljim ljekarnama.
 

Komentari