InDizajn

InDizajn – Festival modernog doma

Sajam InDizajn, festival modernog doma, održat će se od 26. do 29. rujna u sportskoj dvorani Arena Zagreb i okupiti više od 80 izlagača, brojne kreativce i umjetnike, stručnjake i sve koje zanima uređenje doma.

Na ovogodišnje izdanje sajma InDizajn vraćaju se popularna stručna predavanja pa četvrti po redu Festival modernog doma priprema zanimljiva gostovanja za stručnu javnost. U Arenu Zagreb tako stiže milanska arhitektonska superzvijezda Stefano Boeri, ali i druga zvučna imena među kojima su AKSL arhitekti iz Slovenije, beogradski studio OBE te domaći 2A i Studio Abstracto koji će zainteresiranim kolegama predstaviti svoje recentne radove.

Boeri će se na sajmu pozabaviti nikad aktualnijom temom održivosti u arhitekturi, a samo predavanje zasnivat će se na razvijanju novih modela održivog urbanizma te sinergiji prirode i urbanizma u vidu vertikalnih šuma i koncepta šumskog grada po kojima je milanski arhitekt i poznat. Predavanja će održati i Špela Leskovic iz poznatog dvojca koji djeluje pod nazivom AKSL arhitekti. Slovenci s adresom u Beču poznati po svom odvažnom i originalnom arhitektonskom potpisu koji krasi mnoge javne objekte u regiji predstavit će opus svojih radova. Studio Abstracto i arhitekt Ivan Plemenčić predstavit će jedan od svojih posljednjih projekata u predavanju pod nazivom “Kućice za odmor u sklopu Plitvice Holiday Resorta”, dok će još jedan slovenski arhitektonski dvojac Gregorc & Vrhovec prisutne 'provesti' kroz pregled svojih radova.  

“Abstracto studio će predstaviti Kućice za odmor u sklopu Plitvice Holiday Resorta. To je nova glamping destinacija u blizini Plitvičkih jezera s inovativnim konceptom smještaja koji sadrži podignute kućice među krošnjama i prizemne kućice uz jezero. Ostvarena sinergija s prirodom pruža mogućnost za istinski odmor. Veselimo se predstaviti ovaj projekt prisutnima“, najavio je Ivan Plemenčić iz Studia Abstracto.

Na sajam stižu i arhitektice iz beogradskog studija OBE koji svoj jedinstveni pečat grade na konceptu storytellinga u dizajnu i arhitekturi, što, kako kažu, proizlazi iz uvjerenja da je svaki projekt drugačiji i poseban te zaslužuje pristup po mjeri svakog klijenta. Ljubitelji dizajna namještaja doći na svoje slušajući predavanje renomiranog talijanskog studija Archirivolto. Osnovan prije više od 30 godina, ovaj studio vješto spaja ljubav prema arhitekturi i industrijskom dizajnu u jedinstvenu priču, a u fokusu im je dizajn sjedećeg namještaja. Posebnu pozornost ovaj studio pridaje originalnosti i individualnom pristupu svakom pojedinom projektu koju će nam predstaviti Cristian Gori. Ljubitelje domaće arhitekture razveselit će i vijest da će predavanje na ovogodišnjem sajmu održati i Zoran Zidarić, “polovica” nagrađivanog hrvatskog arhitektonskog dvojca 2A koji potpisuje niz prepoznatljivih projekata diljem Hrvatske, a koji svojom jedinstvenom estetikom i pristupom uvijek idu korak dalje.

„Posjetiteljima InDizajna i kolegama stručnjacima predstavit ću naše recentne radove od kojih su neki višestruko nagrađivani. Među njima je pet obiteljskih kuća različitih veličina i pozicija na različitim lokacijama te Vinarija Kutjevo koja je dobila nagradu Vladimir Nazor i o kojoj se već puno govorilo. Ovom prilikom ćemo taj projekt detaljnije pokazati“, najavio je Zoran Zidarić iz 2A studia.
 
Osim toga, i ove će godine domaći kreativci i produkt dizajneri predstaviti svoje proizvode u sklopu Bazara, u pripremi su i besplatne likovne radionice pod vodstvom studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti za mališane, različite radionice za odrasle, a u sklopu sajma će biti organizirana i Cash & Carry izložba na kojoj će biti predstavljeni radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti. Osim inspirativnih rješenja interijera i dizajnerskog namještaja te raskošnih dekoracija, posjetitelje očekuje i bogat fond nagrada vrijedan više od 100 tisuća kuna, ali i odlični sajamski popusti.

Više informacija o programu i izlagačima dostupno je na službenim stranicama InDizajn sajma.

 

Komentari