Guerlainov parfem "Chamade"

1969. godine Jean Paul Guerlain dobio je inspiraciju čitajući popularnu novelu Francoisa Sagana "La Chamade"...

1969. godine Jean Paul Guerlain dobio je inspiraciju čitajući popularnu novelu Francoisa Sagana "La Chamade" i tada je nastala simfonije mirisa i osjećaja nazvana Chamade.
Izazivajući najdublje osjećaje i mirise proljeća, tvorac je to napravio tako što je spojio penetrirajuće tonove zumbula i bergamot sa cvjetnim tonovima kao što su jasmin i pupoljci crnog ribiza. Guerlainov potpis miriše kao ruža, vanilija i boba Tonke koji su smješteni u mirisnu fantaziju. Ime se odnosi na poseban ritmičan zvuk bubnja koji koristiti tijekom Napoleonove vladavine.

Poznato je da je Chamade jedan od upozoravajućih znakova, kada se oglasi znači naredbu za brzo povlačenje vojske. Guerlain je uspio u stvaranju metafore sa Chamadom, ustvari on je tvrdio da ti bubnjevi predstavljaju brzo kucanje zaljubljenog srca. U noveli "La Chamade" prikazana je sudbina mlade žene koja se nesretno zaljubi u osjetljivoj dobi. Beskrajna potraga za srećom bila je inspiracija poznatom tvorcu parfema.

Guerlanov parfem

Francuska filmska diva Chaterine Deneuve postala je muza tvorcu za vrijeme stvaranja velikog mirisnog remek dijela. Beskrajna predanost ljubavi je simbolizirana bočicom u obliku srca okrenutom naopako i probodena strijelom. Slika možda izgleda previše kičasto, no ona je sugestivan prikaz jada i bezuvjetne ljubavi. Chamade je dizajniran za žene koje žele zračiti neovisnošču, samopouzdanjem i sa dubokom razinom senzualnosti.

Guerlain je dao lako pamtljiv i upijajući miris kroz desetljeća. Ženstvenost i profinjenost su osnovne motivacije njegovih kreacija. Time je Chamade postao jedan od najluksuznijih i kvalitetnih mirisa u drogerijskoj industriji. Njegova elegantnost još može oživjeti različite emocije i osjećaje. Chamade se ne može označiti kao slatki i parfem sa nevinim značenjem jer je intrigantan i provokativan u isto vrijeme. Kako se u Francuskoj kaže: "le parfum qui se rit du temps qui passe" što znači "parfem se ne zabrinjava o prolasku vremena".1999.godine Guerlain je stvorio parfem za muškarce, koji se sastoji od sastojaka koji ga čine nezaboravljivim.

Komentari