Prednosti prirodnih voćnih sokova

Svi se slažemo da je svježe voće jedan od ključeva zdravog života. Najbolje započeti dan sa obrokom koji sadrži velike količine različitog voća.

Dovoljno je samo pet minuta da bi se pripremio sok od svježeg voća što je stvarno minimalno ako uzmemo u obzir da dan ima 3600 minuta, a vaš organizam će vam višestruko pozitivno vratiti uloženo vrijeme. Sa voćnim sokom svako jutro ćete krenuti u nove pobjede puni energije i svježine.

Jedna čaša prirodnog voćnog soka može zamijeniti svježe voće prilikom obroka, te zadovoljiti dnevnu potrebu za mineralima i vitaminima. Jedna čaša voćnog soka od naranče sadrži oko 40 miligrama vitamina C. Ovoliko vitamina C je dvostruka preporučena dnevna doza, ali osim vitamina C u jednoj čaši prirodnog voćnog soka nalazi se folna kiselina, vitamin B, provitamin A, kalij te kalcij. Ovi sastojci su ključni za zdrav razvoj i rast organizma. Voćni sokovi su vitaminska bomba za naš organizam, te nam vraća osjećaj vitalnosti, svježine i energije koje su nam potrebne za napore sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Vodeći svjetski stručnjaci došli su do zaključka da se zdrav dan sastoji od tri koraka.

Prvi korak je unošenje dovoljne količine tekućina u organizam. Dvije litre tekućine je preporučena dnevna doza. Moramo na umu imati da tekućinu unosimo ravnomjerno. Tu svakako u obzir moramo uzeti u obzir i voćne sokove, koji će u naš organizam unijeti odgovarajuće količine vitamina i minerala.

Drugi korak je da uz sve dnevne obroke pijete i voćne sokove. Voće ima blagotvorna imunološka svojstva, te dodavanjem prirodnih voćnih sokova u prehranu ojačavamo imunološka sustav. Voćni sokovi smanjuju nakupljanje kolesterola u tijelu, reducira tjelesnu masu te je jako dobar suradnik u prevenciji malignih bolesti.

Treći korak je da ne preskačete doručak. Vrlo je važno imati kvalitetan doručak. Nećete pogriješiti ako za doručak konzumirate poveću količinu voća, no ako nemate vremena za doručak, voćni sok će poslužiti kao nadomjestak koji će vas držati dovoljno do idućeg obroka.

Osim pozitivnog učinka prirodnih sokova na unutarnje organe vašoj koži vraćaju sjaj i održavaju je lijepom.

Komentari