Cuncon/Pixabay

Kako vratiti prirodnu boju kose

Povratak na prirodnu boju kose se može činiti kao vrlo težak zadatak, pogotovo ako se već dugo vremena bojate

Povratak na prirodnu boju kose se može činiti kao vrlo težak zadatak, pogotovo ako se već dugo vremena bojate.Bojanje kose samo po sebi može jako oštetiti vašu kosu, te može biti vrlo teško vratiti ju u stanje koje je imala prije. Za vas smo priredili nekoliko savjeta kako se vratiti na prirodnu boju kose.

Razgovarajte sa vašim frizerom

Za one koji žele znati kako povratiti prirodnu boju kose, najbolji način je da odu kod svog osobnog frizera. Kao što svi znamo, kosa raste otprilike 2.5 cm mjesečno, stoga ćete možda morati malo sačekati prije nego što se vaša boja u potpunosti ne vrati. Ako želite ubrzati stvari u što kraćem vremenskom periodu povratiti svoju prirodnu boju kose, morate se obratiti stručnoj osobi. Vaš frizer će vam preporučiti neke proizvode za njegu kose i preporučiti vam koje boju koristiti kako bi što prije povratili svoju prirodnu boju.

Korištenje pravih proizvoda

Idući korak kako povratiti prirodnu boju kose je da koristite prave proizvode za njegu kose, jer nije dovoljno da samo obojite svoju kosu u vašu prirodnu boju. Vrlo je važno da je vaša kosa zdrava i izgleda prirodno. Ako nanesete boju na kosu, ta boja bi trebala i ostati na kosi, a to ćete postići korištenjem šampona za zaštitu boje i regeneratora koji će vašu kosu održati zdravom, sjajnom i osigurati bogatstvo boje.

Koristite proizvod za sjaj kose

Ako želite povratiti prirodnu boju kose, frizeri diljem svijeta savjetuju da trebate svoju kosu održavati zdravom i sjajnom, a to možete postići proizvodom za sjaj kose. U drogerijama i specijaliziranim trgovinama za kozmetičke preparate možete pronaći cijeli asortiman proizvoda koji će vam pomoći da povratite svoju prirodnu boju kose, a da ju ne oštetite. Sve što trebate učiniti prilikom odabira jest odrediti koji proizvod odgovara vašem tipu i boji kose. Kada kupite proizvod pitajte prodavača ili pak odite kod svog frizera koji će vas upustiti kako pravilno koristiti taj proizvod.

J.B.

Komentari