Kako do lijepog osmijeha?

Osmjeh i topla riječ otvaraju sva vrata, ne dopustite da vam zubi upropaste lijep osmjeh, održavajte ih zdravim i lijepim.

Osmjeh i topla riječ otvaraju sva vrata, ne dopustite da vam zubi upropaste lijep osmjeh, održavajte ih zdravim i lijepim.

Pazite na prehranu
Ishrana je važan faktor ako želite lijepe i zdrave zube. U svojim dnevnim obrocima unesite dovoljnu količinu hrane bogate kalcijem, kojeg ima u mliječnim proizvodima idealnim za jačanje zubi. Jedite voće bogato vitaminom C koji sprječava infekcije, no budite oprezni s voćem koje stvara kiselinu jer ona uzrokuje stvaranje plaka. Da bi neutralizirali kiseline jedite orašaste plodove i žvakaće gume bez šećera. Reducirajte unos zaslađene hrane koja je uzrok stvaranju karijesa.

Lijepi zubiVažno je zube prati kvalitetnom četkicom
Stomatolozi preporučuju četkice izrađene od sintetičko materijala, ne oštrih vrhova, manje oštećuju zube, a i bakterije se manje zadržavaju u odnosu na one izrađene od prirodnih materijala. Važno je zamijeniti četkicu svaka 3-4 mjeseca. Nikada ne posuđujte svoji četkicu za zube jer se bak i virusi lako prenose.

Pravilno perite zube
Preporuča se prati zube i desni nakon svakog jela, kao nismo uvijek u mogućnosti obavezno ih perite u jutro i navečer, za jačanje zubi koristite pastu koja sadrži fluor. Nemojte zaboraviti na čišćenje zubnim koncem kako bi uklonili hranu između zubi gdje četkica ne stigne, preporuča se jednom dnevno.

Obavezna kontrola kod zubara
Posjet zubaru obavezan je barem jednom godišnje, pa čak i ako nemate problema s karijesom. Ako se zubni karijes liječi na vrijeme izbjeći ćete ozbiljne probleme koji mogu nastati.

Komentari