Kako da vaš parfem traje duže?

Ženska ovisnost o dobrom parfemu potpuno je razumljiva, jer svaka žena voli lijepo mirisati. Dokazano je da parfem djeluje na stanje vašeg duha.

Ženska ovisnost o dobrom parfemu potpuno je razumljiva, jer svaka žena voli lijepo mirisati. Dokazano je da parfem djeluje na stanje vašeg duha. Ako nanesete previše parfema možete dobiti suprotni učinak od željenog, te da osobe u vašoj blizini imaju problema s disanjem. Prilagodite svoj miris prigodi, ako znate da ćete više vremena provesti na otvorenom prostoru možete si dopustiti intenzivniji miris, dok ako ćete više vremena provesti u zatvorenom prostoru odaberite nešto nježniji miris.

Kako odabrati parfem

flickr, wendati

Držite parfem daleko od svjetla
Držanje vašeg parfema daleko od svjetla pomaže zadržavanju njihovog kemijskog svojstava nepromijenjenim, jer svjetlost može promijeniti svojstvo parfema i dovesti do promjene mirisa. Držite parfeme u izvornom pakiranju ili daleko od svjetla, tako ćete uživati u njima dulje.

Blagi ili intenzivni parfemi?
Postoje različite vrste mirisa iz jednostavnog razloga da bi uvijek mogli izabrati savršenu kombinaciju koja odgovara i vama i prilici u kojoj ćete ga nanijeti. Eau fraiche ili osvježavajuća toaletna voda je vrlo lagani miris koji traje između 1 i 2 sata. Eau de Toilette (EDT) - toaletna voda, također toaletna voda ali s većom koncentracijom mirisa, zadržava oko 20% svojeg mirisa cijeli dan, Eau de Parfum (EDP) ili parfem, obično zadržava 30-40% svojeg mirisa tijekom cijelog dana. Postoje i ekstrakti parfema koji zadržavaju oko 50% svojeg mirisa tijekom dana i nude najveću koncentraciju ekstrakta, ali su samim time i najskuplji.

Da vaš miris traje duže
Ako želite da vaš parfem traje duže iz iste kolekcije izaberite gel za tuširanje i losion za tijelo. Te nakon nanošenja losiona, nanesite i parfem na "vruće točke" vašeg tijela.

Gdje nanijeti parfem?
Nanesite parfem direktno na vašu kožu, ako želite da traje duže. Nanesite parfem na "vruće točke", odnosno točke na tijelu na kojima možete osjetiti bilo (puls točke).

Kako odabrati parfem?
Odabrati parfem iz mnoštva parfema dostupnih na tržištu definitivno nije lako, jer ne djeluju svi sastojci isto na svačijoj koži. Ako isprobate četiri ili pet parfema mirisi će vam se pomiješati i nećete biti u mogućnosti odrediti koji je onaj koji vam odgovara. Dopustite da miris odstoji oko 5 sati na vašoj koži prije nego se odlučite za kupnju, jer na taj način ćete moći odlučiti da li vam parfem odgovara u potpunosti.
Za dnevne izlaske koristite nježne i svježe mirise. Cvjetni, voćni i citrusasti mirisi pogodni su za dan, pa pokušajte pronaći one koje odgovaraju vašoj osobnosti. Za večer možete koristiti više egzotične, intenzivnije mirise.

Komentari