Bježi Kupide od mog Romea

Proučite vaš odnos, koliko ste dali te koliko vam je uzvraćeno, navodeći razne smjerove (emocionalno, fizički, materijalno, intelektualno)...

O Šime, zašto si Šime?! Postavit ćemo kao fundamentalnu pretpostavku da svaka pripadnica nježnijeg spola ima "onu" neku osobu. Vjerujem da znate na što se apelira, dotičnog ljepotana kojeg vidite, zaboravite si vokabular, složiti i najednostavniju rečenicu, lice se modificra nekim sjajem. Ma znate, znam da jeste, nebitno je li susret dok ste nepočešljane u marketu ili sređene u uredu.

Dakle započmimo s raščlambom i konkretnim radom. Upregnimo si cure emocionalnu intelgineciju (cure smo, ma možemo se izvući na tu činjenicu da srce vlada), razum (mudri ljudi kažu da bez racia se nikud ne stigne, vjerujemo tomu) i iskustvu dobrom starom iskustvu. Knjige žalbe na stol! Odmah! Da vidimo sve stranice tog dnevnika žalbi u kojima je pušten pokoji gorki jecaj i popratna psovka, onako neka kočijaška?! Ne lažite sebi, a ni drugima. Ima takvih stranica podosta, znam da ima, rijetke su u današnje vrijeme sretnice ili ipak nesretnice (nismo svi za ljubav stvoreni, imamo drukčije prioritete - više u prethodnim člancima).

Što je bilo između vas? Kako je započelo? Sjetite se te romanse, bilo je lijepo - ah dok je trajalo. Nastavilo se, malkice nizbrdo, ma znam i to. Hodajuća sam enciklopedija propalih veza i ljubavnih stanja (doslovno shvatiti), institucija djelomično. Detalje je nepristojno pitati, samo vi ih na koncu možete interpretirati i procijeniti na subjektivno valjani način. Diskusija se može voditi u smjeru bezbrižnog (neuzvraćenog) flerta, neke kraće veze, ozbiljne ljubavi i naravno nečeg puno većeg od same zaljubljenosti, ljubavi! Nadalje je li bila riječ o vašem nasrtanju na sirotana (pa upri mala svi smo za te), nereverzabilnom odnosu njega, iskoršitenosti, emocionalo-fizičkom ometanju i nasilju.

Proučite vaš odnos, koliko ste dali te koliko vam je uzvraćeno, navodeći razne smjerove (emocionalno, fizički, materijalno, intelektualno) jer sve to zajedno čini zadovoljavajuću socijalnu okolinu i sretan život. Jeste li se previše dali, ostali prazni u sebi. Kad je krajnje vrijeme, koji je trnutak odlučujući da povučete liniju i kažete dosta, moram milsliti na sebe i svoje interese. Voljeti sebe?! To je glavno pitanje koje si trebate postaviti. Ukoliko sami sebe ne volite, kako da vas zavoli druga osoba, da vam pruži respekt, prema čemu (nesigurnoj osobi, koja samu sebe ne voli). Promijenite to, od danas, sada! Zavolite se, neka maleni Kupid pogodi vas, budite u vezi sami sa sobom. Upoznajte se, družite, u intimnosti napravite romasu i koju budalaštinu u ime Vas i Vas. Zaručite se za sebe. Naljepša prosidba, pustite suzu radosnicu, ustanite ispred ogledala, budite ta osoba kojoj ste bitni. Zanemarite onog ludog vražićka Kupida, neka bježi, popije koju rundu, neka zeza barmena. Romeo i Julia neka prebivaju svaki dan kod vas. Nakon toga će doći ljubav, vjerujem da hoće. Jer ipak ona iskonska ljubav je trajna, spontana i neočekivana, nenadana, a nada umire zadnja. Javite kako je prošlo. Ako potonu i te lađe, provozajte svoje podmornice, ljubav možda čeka iza prvog ugla, ma ako i to propade, kontaktirajte Hrvatske vojne snage, neka ustupe nešto ploveće. Ma ako i to ne uspije, imate spoj same sa sobom, ne zaboravite, vi ste svoja prva ljubav, a možda i zadnja.

Ljubim vas, Ja i moja bolja polovica Ja.

Komentari

Nandi Uzelac
Nandi Uzelac

Nandi Uzelac je svestrana mlada dama, čije vrijeme nadamo se tek dolazi. Talentirana glumica splitskog kazališta mladih, gdje je nastupila u nizu javnih i profesionalnih predstava, započinje svoju spisateljsku aktivnost objavljivanjem kolumni na web portalima. Također se dugi niz godina bavi dobrotvornim radom, dužnosnik je za Hrvatsku od strane UN-a / Y-PEER, a uz sve to, studentica Prava i Medicine. Život je jedan i treba ga živjeti i proživjeti.