Pa je li bolesna?

Znate li da je samo 1% populacije testirano na HIV/AIDS, da muškarci posebice jako rijetko (u prosjeku jednom godišnje ako ne i rjeđe) posjećuju urologe i dermatovenerologe.

Vikend iza nas, pokušala sam biti fatalna, za vas ne znam. Djelićak večeri mi je potpuna amnezija, ali ne sumnjam u svoju sposobnost zabavljanja. Odjenula sam savršenu tek kupljenu tuniku, a najmoderniji friz prijateljica mi splela. Pogledom prelazila preko kluba, pozdravljajući tucete sređenih djevojaka inače mi dobrih "prijateljica" (no o tom' ćemo nekom drugom prilikom) i zgodne dečke. Naravno s istima sam samo na tankom ledu, pogled, koktel, sms povremeno, osmijeh do uha...

Iščekujući dobro priliku, prihvatila sam nekoliko pića. Ah, istina je da imam kapaciteta, inače – ali nije ovo moja noć! Polagano mi se strop počeo spajati sa šankom, šminka malo razmazana, barem me cipele još nisu žuljale, do tada! Iluzija, samo iluzija i cipele eto pretijesne za moje lagano pijanstvo, no nije kraj večeri, još dobro balansiram na štiklicama, sjaj u očima, još stignem upecati kojeg bombončić dečka. I tako dobro sam lomila uglove ulica na vrtoglavo velikim štiklama, no još par nesretnih pića i dalje ne da vam ne bih htjela već ne mogu prepričati, ne sjećam se. Prokletstvo! Opet mi se dogodilo! Nema veze, valjda i ja povremeno često mogu biti anonimna alkoholičarka. Letim prostorijom, "zračim" - imam ono nešto, pretpostavka da to nisu alkoholne pare koje isparavaju polagano, ali sigurno. Poskliznula sam se između redova naguravanja lijepih djevojaka. Srećom, uhvatio me zgodni dečko. Ljubav na prvi pogled. Istina, sve mi je mutno i ne vidim ga dobro, ali pamtim da mi se inače sviđaju upravo takve crte lica. Još jedna runda u nizu, malo šansone, plesa, dodir, pa pogled, zatim jedan plesni okret i tako, plesali smo cijelu večer po posteljini, ne trebam detalje pomno objašnjavati!?

Napokon je došlo sjetno mamurno jutro, trijezna crvenim od srama i nelagode. Prelazim po sms-ovima... Da! Dijagnoza pacijentice je pijanstvo, kronično. No to je sve u redu, ali one night stand?! Eh to mi se dosad nije nikad dogodilo, dama sam bila i ostala (ovo drugo očigledno odsad ne vrijedi, samo sam bila). Nakon nekog perioda slegnuo se oblak mojih promila, ali su se druge vode, južnije pozicionirane na mojem tijelu, uzburkale. Izbacile su mi pjegice po mojoj "dragoj Amoni"... Hm, je li...? Hm... Brže otrčah kod ginekologa, i naravno, spolna bolest. Nije bilo zaštite, i da, jednom smo samo izmjenjivali nježnosti, no dovoljno za biologiju. Je li bilo toga vrijedno, naravno da nije. Ničega nije bilo vrijedno, a posebice moja glupost je nenadmašiva. Jeste li ikada bili u ovakvoj situaciji? Znate li da je samo 1% populacije testirano na HIV/AIDS, da muškarci posebice jako rijetko (u prosjeku jednom godišnje ako ne i rjeđe) posjećuju urologe i dermatovenerologe. Mislite li da je vaše zdravlje nebitnije od zabave i malo neugode posjećivanja doktora? Pametno drage moje, jutro brzo svane, ali bolesti ostaju zauvijek... ;)

Komentari

Nandi Uzelac
Nandi Uzelac

Nandi Uzelac je svestrana mlada dama, čije vrijeme nadamo se tek dolazi. Talentirana glumica splitskog kazališta mladih, gdje je nastupila u nizu javnih i profesionalnih predstava, započinje svoju spisateljsku aktivnost objavljivanjem kolumni na web portalima. Također se dugi niz godina bavi dobrotvornim radom, dužnosnik je za Hrvatsku od strane UN-a / Y-PEER, a uz sve to, studentica Prava i Medicine. Život je jedan i treba ga živjeti i proživjeti.