Sanjarica - pojmovi s početnim slovom P

Pčela

Simbol je pouzdanja u sebe, znak da će se mali poslovi i planovi ostvariti uz marljivost i strpljenje. Ujed pčele znači zdravlje, loviti pčele znači veliki dobitak, ubijati pčele znači nesreću.

Peć

Izvor topline, akumuliranje unutrašnje energije. Mlaka peć znači potrebu za ljubavlju i toplinom, te moguću oskudicu; hladna peć je znak da nas čeka usamljenost; peć koju ložimo ili se uz nju grijemo znači blagostanje i sretan dom; opeci se na peći znači da ćemo izgubiti samopouzdanje.

Pečat

Vidjeti - steći ćete neprijatelje zbog vlastite lakomislenosti. Vidjeti na pismu - primit ćete važnu vijest.

Pečatnjak

Vidjeti - okolina će vas poštovati. Nositi - rugat će vam se.

Pečenje

Je znak žarkih strasti koje nas satiru i uzimaju dio života, nešto poput prekomjernog uživanja u pečenom mesu. Prepečeno meso je znak da ćemo u nečemu biti osujećeni, ili da ćemo jako žudjeti za nečim ili nekim.

Pećina

Simbol potrebe za zaštitom i toplinom, mjesto gdje se možemo sakriti, ali koje nije baš uvijek ugodno. Sanjate li pećinu, napustit će vas prijatelji; popeti se na pećinu znači da ćete pobijediti sve teškoće.

Pecivo

Vidjeti - neočekivani poziv na svečanost. Vaditi iz pećnice - nadolazak boljih vremena.

Pehar

Simbol ženske seksualnosti, uspjeha u poslu, sportu itd. Pun pehar - zadovoljstvo i sreća; prazan pehar - gubitak, žalost.

Pejzaž

Se sastoji od velikog broja elemenata koje je dobro tumačiti pojedinačno. Proljetni pejzaž - unutarnji preporod; ljetni pejzaž - čeka vas odmor, radost; jesenji pejzaž - nostalgija za mladošću, ali i rodnost, ubiranje plodova svoga rada; zimski pejzaž - predstoji vam opadanje životne snage, bezvoljnost.