Riješite se neugodnih tjelesnih mirisa

Prosječna osoba izgubi oko pola litre znoja svaki dan. Većina znoja ispari u zrak bez puno nereda, no ostane dio koji ne ispari.

Prosječna osoba izgubi oko pola litre znoja svaki dan. Većina znoja ispari u zrak bez puno nereda, no ostane dio koji ne ispari.

Kada znoj ostane „zarobljen“, na primjer u području pazuha, bakterije se brzo razmnože na tom mjestu što rezultira neugodnim mirisom. Svatko od nas je barem jednom imao priliku suočiti se s neugodnim mirisom znoja. Za vas smo priredili par koraka kako bi vam pomogli u rješavanju ovog problema.

Neugodni mirisi kože
coka/Shutterstock.com

Održavajte higijenu – redovite kupke i tuširanja su jedan od najjačih načina u borbi sa znojenjem. Prilikom tuširanja i kupanja posebnu pažnju posvetite područjima koji su najizloženiji znojenju.

Pažljivo birajte odjeću – uska i sintetička odjeća uzrokuje pretjerano znojenje. Stoga, kada je god to moguće nosite malo širu i pamučnu odjeću kako bi vaše tijelo moglo disati.

Izbjegavajte tople napitke – topli napitci povećavaju tjelesnu temperaturu što uzrokuje lučenje znoja. Ako se brinete za znojenje, držite se hladnih napitaka. Izbjegavanje kave će sigurno smanjiti znojenje.

Koristite dezodoranse - Dezodoransi sadrže antiseptike koji se bore sa bakterijama. Imajte na umu da oni smanjuju, ali ne zaustavljaju znojenje.

Parfemi – iako od njih nemamo koristi u borbi sa znojem, parfemi prikrivaju neugodan miris. Ako nosite dovoljnu količinu parfema (to ne znači da se morate kupati u njemu), on će prikriti mirise znoja koje proizvodi vaše tijelo. Uz sve to kada znate da se vaš znoj ne osjeti bit ćete samopouzdaniji. Važno je da parfem nanesete na čistu kožu jer će on na taj način dati pravi miris.

Komentari