PublicDomainPictures/Pixabay

Primjena gumica za zimnicu

Gumice za zimnicu imaju puno više primjena u našem domu nego što mi to mislimo

Gumice za zimnicu su često jedni od onih predmeta koje leže u ladici i ne znate točno što biste sa njima. Za vas smo danas priredili članak u kojem ćemo vam pokazati kako možete primijeniti gumicu i time sebi olakšati život. Možda ćete se iznenaditi za što se sve može iskoristiti ovaj mali obruč od gume koji se može pronaći u svakoj kuhinji i to u zamjetnim količinama.

Označivanje stranica kod čitanja knjiga – gumice se savršeno mogu primijeniti za označivanje stranice dokle ste stigli sa čitanjem. Razlog tomu je što kod gumica za razliku od papira ne postoji opasnost da će ispasti. Rastegnite gumicu i stavite ju oko knjige tako da zahvaća prednje korice i stranicu do koje ste došli, i to bi trebalo biti to.

Drška za olovke i penkala – omotajte gumicu na olovku ili penkalo oko mjesta na kojem ju najčešće držite dok pišete, na ovaj način ćete imati čvrst stisak i neće vam kliziti.

Organiziranje baterija – ako posjedujete poveću količinu baterija, a zanima vas koje su prazne a koje pune. Organizirajte ih po količini energije koje sadrže tako da provjerite koliko soka još sadrže. Neka različito pune baterije sadrže budu omotane gumicama različitih boja.

Držite kablove sortiranima – postoji samo nekoliko stvari koje vas mogu više frustrirati od zapetljanih kablova. Kako bi izbjegli dodatne frustracije sve što trebate napraviti jest da ih omotate gumicama i lijepo ih poslažete u kutiju ili ladicu. Na ovaj način se nećete onesvijestiti kada vam treba neki kabel a pronađete ga zapetljanog sa još 10 drugih kablova. Možete čak i nekoliko već omotanih kablova omotati gumicom u veći svežanj.

Korištenje previše sapuna – ako stanujete sa osobama koje bez razloga troše prevelike količine sapuna za ruke možete omotati gumicu oko pumpice i time spriječiti neželjeno korištenje prevelike količine sapuna.

Održavanje svježine kriškama jabuke – kada narežete jabuku, kriške vrlo brzo potamne. Možete koristiti gumicu kako bi spriječili ovaj problem. Kriške jabuke poslažite u prvobitan položaj i osigurajte ih sa gumicom. Na ovaj način će jabuka duže zadržati svježinu i neće potamniti.

Spriječite žlicu da upadne u zdjelu – spriječite ovaj nesnosan problem tako da omotate gumicu oko predjela gdje žlica ima izravan doticaj sa obodom zdjele.

Održavajte svoju dasku za rezanje mirnom – ako se kuhinjski elementi i daska za rezanje baš ne slažu, te vam to otežava pripremu hrane i sjeckanje povrća, možete iskoristiti gumicu. Gumicu razvucite i stavite ju na svaki kraj daske za rezanje, na ovaj način daska neće kliziti po kuhinjskim elementima, a vama će olakšati pripremu sastojaka za kuhanje.

Oznake za piće – više nećete morati brinuti koja je vaša čaša tako da ju označite gumicom. Ovo se najbolje može primijeniti kada organizirate zabavu. Neka svaka čaša ima različitu boju gumice i neće doći do zabune koja je čija čaša.

Oživite svoje metle – ako vam se kućna metla polako raspada i razbarušena, ne morate ju bacati u smeće. Dovoljno je da omotate gumicom prostor gdje se nalaze iglice, negdje oko polovice.

Spriječite kapanje voska – spriječite kapanje voska po vašim lijepim svijećnjacima tako da oko svijeće stavite gumicu.

Popravite mjesta curenja – brz i privremen način sprječavanja kapanja vode u kući je gumicom. Omotajte gumicu oko rupe. Iako je ovo samo privremeno, pomoći će da odgodite daljnje curenje vode.

Otvaranje tegli – omotajte gumicu oko čepa posude kako bi imali bolji zahvati mogli lakše uhvatiti čep tegle, a samim time i lakše otvoriti teglu.

J.B.

Komentari