Odredite boju odjeće prema vašem tenu

Vrlo je važno da uskladite boje s tonom vaše kože. Za vas smo pripremili par savjeta koje boje nositi, te koje boje izbjegavati.

Vrlo je važno da uskladite boje s tonom vaše kože. Za vas smo pripremili par savjeta koje boje nositi, te koje boje izbjegavati.

Odjeca- boja

Prije svega odredite boju vaše kože. To možete tako da odredite koja boja se proteže kroz što više godišnjih doba. Boja kože se može podijeliti po godišnjem dobu, ovisno o boji koja prevladava.

  • "Zimska" put ima plavičasti ili rozikasti podton. Koža može biti bljedunjava, maslinasto žuta ili tamna. "Zimski ljudi" su pretežito brinete sa izraženim očima. Puno azijata i afroamerikanaca pripadaju upravo ovoj skupini.
  • "Ljetna" put ima kao i zimska, plave i ružičaste podtonove. Koža je blijeda ili ružičasta. "Ljetni ljudi" su većinom prirodne plavuše ili brinete s blijedim očima.
  • "Jesenska" put ima zlatne podtonove, te boje bijele kave ili boje breskve. Riđokosi ljudi te brinete sa zlatno smeđim očima pripadaju ovoj skupini.
  • "Proljetna" put također ima zlatne podtonove, uz to su prisutne boje breskve i boja bijele kave. "Proljetni ljudi" imaju kosu boje slame ili riđu, pjege, rumene obraze, te plave ili zelene oči.

Kako odabrati boje za vaš ton kože
Zimske boje su intenzivne, snažne i jasne. Tu se ubrajaju bijela, crna, mornarsko plava, crvena te kričavo roza. Izbjegavajte boje kao što su bež, narančasta i zlatna.

Ljetne boje su pastelne i blago neutralne boje, kao što je roza i nijanse plave. Boja lavande, šljive, roza i blago plava odišu ljetom, dok bijela, crna i narančasta boja ne pripadaju ljetnim bojama.

Jesenske boje su nijanse zlatne kao što su karamela, bež, narančasta, zlatna i tamno smeđa. Izbjegavajte plave tonove.

Proljetne boje su boja karamele, boja breskve, zlatno žuta i zlatno smeđa boja. Izbjegavajte tamne boje.

Komentari