Kako izlizanim trapericama vratiti stari sjaj?

Svatko od nas u svojoj garderobi ima barem jedan par starih traperica u kojima se osjećate ugodno - i jednostavno to su vaše najdraže traperice.

Svatko od nas u svojoj garderobi ima barem jedan par starih traperica u kojima se osjećate ugodno - i jednostavno to su vaše najdraže traperice. Baš iz razloga što su vam najdraže vjerojatno ih i najčešće nosite, te se svakim nošenjem dodatno izližu.

Bojanje traperica

Jedan od načina kako da im povratimo stari sjaj je da ih obojimo sa tamnijom nijansom kako bi prekrili ispranost i izlizanost učestalim nošenjem i pranjem.
Prvi korak je da operete traperice koje želite osvježiti. Nakon pranja nemojte ih skroz osušiti, neka budu napola osušene, nakon toga odrežite konce koji vise, važno je da su svi uklonjeni.

Stavite gumene rukavice na ruke i pripremite boju prema uputama s kutije od boje za odjeću. Natopite traperice u boju i ostavite ih u toj otopini koliko piše na kutiji. Izvadite traperice iz otopine, te ih dobro isperite u mlakoj vodi.
Nakon toga operite traperice u perilici za rublje na temperaturi koja također piše na kutiji, zatim ih osušite na svježem zraku. Na ovaj jednostavan način vaše najdraže traperice će dobiti stari sjaj i bit će spremne za nove izlaske.

Komentari