Buba bar/zk

Ekstra kromosom za ekstra kavu – Buba Bar

Ovih dana je počela Crowdfunding kampanja za otvaranje Buba Bara, prvog kafića koji zapošljava osobe sa Downovim sindromom.

Udruga osoba s invaliditetom "Bubamara" iz Vinkovaca pokrenula je ovu kampanju 5. prosinca kako bi skupila dovoljnu količinu novca za otvaranje "Buba Bara", ugostiteljskog objekta koji bi zapošljavao osobe s invaliditetom, prvog te vrste u Hrvatskoj.

"Bubamara" je osnovana 1984. godine, te okuplja 1495 članova udruge. Vrlo aktivna udruga koja pomaže osobama s invaliditetom da pronađu svoje mjesto u zajednici te da budu ravnopravni u društvu.

Bubamarci kako ih od milja nazivaju vrlo aktivno rade na svom cilju, a to je da otvore svoj "Buba Bar" gdje ćete moći popiti kavu posluženu sa posebnim osmjehom. Trenutno stanje crowdfunding kampanje je 12 539 dolara, a cilj im je 15 000 dolara. Ova sredstva biti će korištena za uređenje i oprema prostora "Buba Bara", gdje će šira lokalna zajednica moći uživati u ugodnoj atmosferi i druženju sa Bubamarcima.

Pošto je udruga "Bubamara" neprofitna organizacija, novac moraju prikupljati donacijama. Grad Vinkovci su prepoznali potencijal "Buba Bara" te su im osigurali prostor od 500 kvadratnih metara gdje će svatko moći doći na "Ekstra kavu" i uživati u ugodnom društvu novih konobara.

Udruga "Bubamara" navodi da je njihova misija poboljšanje kvalitete života osoba sa invaliditetom, te poticanje društva na njihovo prihvaćanje kao ravnopravnih članova. Oni također žele da uskoro svaki grad u Hrvatskoj ima svoj "Buba Bar".

Mi im želimo puno sreće u prikupljanju donacija i veselimo se otvaranju "Buba Bara", te vas pozivamo da se priključite kampanji.

Donacije možete izvršiti preko Indiegogo platforme ili uplatom na IBAN Udruge "Bubamara":
HR712484008-1104703941 RBA

J.B.

Komentari