Dodaci koji svaki dnevni boravak čine ugodnijim

Bilo da ste ljubitelj minimalizma ili preferirate ugodno uređene interijere koji zrače toplom domaćom atmosferom, neki dodaci nikako ne bi smjeli nedostajati u dnevnom boravku. Evo nekoliko onih najvažnijih.

Bilo da ste ljubitelj minimalizma ili preferirate ugodno uređene interijere koji zrače toplom domaćom atmosferom, neki dodaci nikako ne bi smjeli nedostajati u dnevnom boravku. Evo nekoliko onih najvažnijih.

 

Slike i fotografije

Prazni zidovi udobnosti dnevne sobe baš i ne doprinose. Sasvim dovoljno je objesiti neku sliku ili fotografiju velikog formata i soba će se promijeniti do neprepoznatljivosti. Volite li fotografirati, sigurno ćete pronaći odgovarajuću dekoraciju upravo na svojoj memorijskoj kartici. U protivnom, možete posegnuti za nekim od radova svog omiljenog umjetnika.

 

Jastuci i deke

Toplu atmosferu će prostoriji dati i razni jastuci, deke i prekrivači – pogotovo kada se navečer u njih „ušuškate“ i opustite se nakon napornog dana. Jastuke i deke možete uskladiti po boji s namještajem dnevne sobe, ili od njih naprotiv stvoriti kontrastni element. Također možete imati varijante u nekoliko boja za različita godišnja doba.

 

Tepih

Osobito ako u dnevnom boravku imate plutajući pod ili drugi hladniji materijal, dobro će  doći barem jedan manji tepih postavljen uz sofu. Naime, puno ugodnije je zaroniti noge u mekani tepih, nego stati na hladno tlo, pod uvjetom da se čišćenje tepiha obavlja redovito.

 

Svjetiljka

Stropna rasvjeta je nešto što se podrazumijeva, ali nikako ne smije izostati barem jedna manja svjetiljka s prigušenim osvjetljenjem. Cijenit ćete to ne samo pri čitanju, nego i pri večernjem gledanju televizije.

 

Svijeće

Osobito tijekom hladnih zimskih večeri svijeće su neizostavne. Ukrasite njima prozorske klupice, police ili stolić za kavu, i imat ćete jednostavan alat za stvaranje romantične atmosfere uvijek na dohvat ruke.

 

Biljke i cvijeće

Ni u jednom kućanstvu zatim ne bi smjele nedostajati biljke koje će unijeti malo života i energije u dnevnu sobu. Osim mnogih zdravstvenih i drugih dobrobiti, bit će i lijep ukras. Dovoljno je odabrati onu pravu. S vremena na vrijeme možete posegnuti i za rezanim cvijećem koje će svojim bojama oživjeti prostoriju.

Komentari