Za ugodan dom, važno je biti organiziran

Što duže živite u kući ili stanu, velika je mogućnost da ćete imati sve više i više stvari. Samim time prostor u kojem živite biti će smanjen i tijesan, ili će vam se barem tako činiti.

Što duže živite u kući ili stanu, velika je mogućnost da ćete imati sve više i više stvari. Samim time prostor u kojem živite biti će smanjen i tijesan, ili će vam se barem tako činiti. Ako imate organizacijske navike ili onaj organizacijski „gen“ nećete uopće imati problema s ovim eventualnim problemom. Osobe koje posjeduju ovaj gen ili naviku vrlo rijetko se pitaju gdje su ostavili stvar koju traže. Ako ipak niste u grupi ljudi koji imaju organizacijske vještine pročitajte u nastavku kako se što bolje organizirati i neće imati ili će smanjiti vrijeme potrage, a prostor oko vas doimat će se prostranijim i prozračnijim.

Organizacija kuće
Andresr/Shutterstock.com

Vaše predsoblje je prvo mjesto koje vaši gosti vide kada ulaze u vašu kuću, stoga je vrlo važno da ga održavate organiziranim i urednim što je bolje moguće. Razlog ovomu je da ostavite pravi dojam čim netko kroči u vaš dom. Predmete koje najviše koristite stavite na mali stolić, no svakako vodite računa da to bude dekorirano sa stilom, a ne samo nabacano. No ne morate samo stol koristiti, također možete koristiti i ugradbene ili ukrasne police, što god bolje odgovara vašem stilu.

Police za knjige svakako služe svojoj svrsi, pomažući nam održavati svoju kolekciju knjiga i umjetnina urednim i na svom mjestu. Police također sobi daju određeni šarm i toplinu. Police su vrlo praktične za čuvanje časopisa, fotografija i albuma,... Ako je polica s knjigama u blizini radnog stola, iskoristite jednu policu da na nju stavite nužne stvari koje često trebate, kao što su kemijske, olovke, papiri, spajalice i slično.

Dekorativne košarice su od velike pomoći na vašim policama. Općenito su korpe od velike koristi u svakom domu, bilo da se radi o privremenim korpama, tradicionalnim, običnim ili formalnim. Korpe su inače savršeno mjesto za skladištenje sitnih predmeta, a koji će vam uvijek biti nadohvat ruke. Pošto korpe dolaze u različitim oblicima i veličinama, u njih možete pohraniti razne predmete. Bez obzira koji je vaš stil, ove šarmantne košare možete pronaći u različitim oblicima, te će vam zasigurno pomoći olakšati potragu za predmetima koje u njih pohranite.

Iako je teško za povjerovati police vam mogu dobro doći i za skladištenje hrane. Svi se ionako žale na nedovoljnu količinu prostora u kuhinji. Za ovo postoji jedno vrlo jednostavno rješenje, a to je da određene vrste hrane pohranite u ukrasne posude. Neke vrste hrane koje možete pohraniti su pahuljice, tjestenina, šećer, brašno, kava i čaj. Spojite ugodno sa korisnim, iskoristite ovu hranu kao modni dodatak interijeru koji će upotpuniti vašu policu. Sve što trebate učiniti je pronaći ukrasne posude koje mogu biti od stakla ili keramike.

Ormar je zasigurno jedino mjesto u kući gdje je većinu vremena zbrka i nered. U ormar pohranjujemo sve, bilo da se radi o cipelama, torbama, majicama, hlačama, haljinama, suknjama, šeširima, kravatama i slično. No sve ove stvari koristimo na dnevnoj bazi, pa stoga nije ni čudo da je nered. No možete pobijediti nered uz malo mašte i volje. Ugradite si posebne police za sitniju odjeću, vješalice za jakne, haljine i slično, kukice za šešire, kravate i torbice. Ako ovo napravite profesionalno i sa ukusom vaš ormar će postati mjesto u koji ćete često htjet zaviriti samo da vidite kako je uredan i organiziran.

Svakako budite inspirativni kada birate namještaj. Mnogi suvremeni dizajneri stvorili su dijelove koji ne samo da su stilski lijepi, nego su i vrlo funkcionalni. Uz malo volje i mašte možete svoj dom učiniti najugodnijim mjestom, kako za vas, tako i za vaše goste.

Komentari