Wüstenrot u Hrvatsku investirao 230 milijuna kuna

Nakon niza godina uspješnog poslovanja Wüstenrot stambene štedionice na hrvatskom tržištu, sredinom veljače predstavljena je nova investicija ove grupacije, vrijedna 42,5 milijuna kuna - Wüstenrot životno osiguranje d.d.

Nakon niza godina uspješnog poslovanja Wüstenrot stambene štedionice na hrvatskom tržištu, sredinom veljače predstavljena je nova investicija ove grupacije, vrijedna 42,5 milijuna kuna - Wüstenrot životno osiguranje d.d. Od pokretanja stambene štedionice 1998. godine Wüstenrot grupa dosad je s ovom investicijom u Hrvatskoj ukupno uložila oko 230 milijuna kuna - g. Franz Meingast, predsjednik Nadzornog odbora Wüstenrot stambene štedionice tom prilikom je poručio: 

Glavni cilj nove investicije je jačanje pozicije Wüstenrot stambene štedionice u Hrvatskoj po uzoru na poslovanje u drugim zemljama gdje je objedinjena usluga stambene štednje i životnog osiguranja. Krajem 2011.g. udio Wüstenrot stambene štedionice u ukupnom depozitu na tržištu stambenih štedionica je 22,87% dok je udio ukupnih kredita na istom tržištu 37,14%!, a očekujemo i da sa životnim osiguranjima budemu u narednih pet godina među 10 najboljih u tom području.
Wüstenrot stambena štedionica
Naše poslovanje pretpostavlja poštivanje pravne regulative i pretpostavki za pristupanjem Hrvatske Europskoj Uniji. Prema svim pokazateljima hrvatsko tržište je u postupku razvoja što nam daje priliku za izgradnju kvalitetnih poslovnih temelja. Motivirala nas je i sinergija stambene štedionice i životnog osiguranja te objedinjenje cjelovitog financijskog paketa za naših postojećih 137.000 klijenata.
Obje tvrtke imaju jednu ključnu zajedničku ciljnu skupinu - to je hrvatska obitelj. Uvjereni smo u naš uspjeh jer imamo iskustvo u prepoznavanju potreba naših klijenata, a to će nam omogućiti i specifični uvjeti na hrvatskom tržištu.
Wüstenrot životno osiguranje

Više informacija na www.wuestenrot.hr.

Komentari