Threading - čupanje i oblikovanje obrva koncem

Threading je drevna metoda za uklanjanje dlaka koji je nastao u dijelovima Indije, Srednjeg i Dalekog istoka, te je trenutno jedan od najpopularnijih i najtraženijih tretmana...

Threading je drevna metoda za uklanjanje dlaka koji je nastao u dijelovima Indije, Srednjeg i Dalekog istoka, te je trenutno jedan od najpopularnijih i najtraženijih tretmana u zapadnim zemljama, pogotovo Velikoj Britaniji i SAD-u. Od nedavno threading možete napraviti i u centru Zagreba.

Što je threading i koje su prednosti oblikovanja obrva ovom metodom?
Threading se u praksi najčešće koristi kod oblikovanja obrva. Preferirani je tretman uklanjanja dlaka iz nekoliko razloga. Za razliku od čupanja pincetom , threading obrve uklanja jednom čistom linijom i čupka dlačice sve odjednom, te je tako puno brže i lakše oblikovati obrve.

Threading oblikovanje obrva

Važno je pronaći kozmetičarku ili specijalistu koji je iskusan u threadingu te ima bar nekoliko godina iskustva jer neiskustvo može rezultirati nejednakim obrvama, lomljenju dlačice tj da se dlačica ne počupa iz korijena nego se slomi na površini, prouzrokovati urasle dlačice ili nepotrebnu bol i iritaciju. Threadingom se osim oblikovanja obrva uklanjaju i dlačice na nadusnicama, bradi, pa i cijelom licu.

Mogu se tretirati dlačice duljine već od 1mm. Prilikom threadinga koristi se poseban konac od 100% pamuka i svile i ima antibakterijski film. Pamučna nit je upletena i valjana duž površine kože i u isto vrijeme plete dlake na konac, koji ih podiže i čupka iz korijena. To je preciznije od bilo koje vrste depilacije i omogućuje bolje i čistije linije, a nema osjećaja ljepljivosti od voska i krema.

Threading oblikovanje obrva koncemPogodno je i za žene i za muškarce koji preferiraju režim prirodne ljepote, jer se ne koriste nikakvi proizvodi tijekom tretmana već se koža dezinficira prije i poslije tretmana i nanosi aloe vera gel. Za razliku od depilacije, površinski slojevi kože nisu oljušteni ili traumatizirani u procesu threadinga i koža je nakon puno glađa i nježnija.

Threading se preporuča i odličan je izbor za one koji koriste retinol ,Roaccutane, antibiotike,ili slične lijekove koji traumatiziraju kožu. Isto tako threadingom se dobiva puno precizniji oblik nego čupkanjem pincetom ili voskom jer je moguće odstraniti samo jednu dlačicu ili cijeli red dlačica odjednom, te se tako dobiva vrlo precizan tkzv. ''arch" efekt koji optički podiže cijeli kapak, otvara oko i čak daje efekt liftinga.

Prvi hrvatski studio za threading obrva, tj prvi specijalizirani studio za obrve i depilacije u vlasništvu Manuele Tušek Picard koja je nakon 8 godina provedenih u Londonu odlučila otvoriti pomalo poseban nekonvencionalan beauty studio.

Ideja se rodila u Londonu nakon 8 godina specijaliziranja u make upu za magazine, revije, svadbe i threadingu obrva. Ljubav prema obrvama desila se upravo u Londonu nakon potpune fascinacije tehnikom threadinga koja zaista čini čuda, te može osvježiti i podići svačije lice. Uz brojne celebrityje koji su povjerili svoje obrve u Manueline ruke su Sienna Miller, Lily Cole, Christine Bleakley, Andrea Corrs, Lucy Asprey, Alicia Duvall...lista ide dalje....

Adresa threading studia:
Petrnjiska 59
10 000 Zagreb
01/481-95-52

www.adamieva.net
 

Komentari