Sanjarica - pojmovi s početnim slovom R

Riža

Vidjeti - brige i problemi. Prati - zdravlje i blagostanje. Kupovati - bolje materijalno stanje. Kuhati - snažnije se borite za svoje stavove. Poklanjati - uspjeh u poslu, sloga u obitelji. Jesti - napredovat ćete.

Rob

Biti rob - težak rad; vidjeti roba - prijatan i udoban život.

Robijaš

Ako sanjate sebe kao robijaša, očekujte žalost u porodici; ali, ako sanjate drugu osobu u toj ulozi, to je znak da ćete steći nove prijatelje.

Robot

Vidjeti - napori na radnom mjestu, zbog tuđeg nemara vi ćete biti krivi. Popravljati - poboljšanje situacije na radnom mjestu.

Roda

Ptica koja donosi radost, djecu. Vidjeti rodu u snu - trudnoća.

Rođendan

Slaviti svoj rođendan - dočekat ćete visoku starost; slaviti tuđi rođendan - velika radost.

Rođenje

Simbolično prikazano u snovima poput: prolazimo kroz tijesne otvore, nalazmo se u vodi, spašavamo se iz vode. Za udane žene sanjati rođenje ili rađanje znači sreću; za djevojke znači probleme. Općenito, ovaj san najavljuje rađanje neke dobre zamisli koju bi trebalo sprovesti u djelo.

Roditelji

Vidjeti svoje - previše radite, ali to će vam donijeti sreću. Bolesni roditelji - veliki problemi u budućnosti. Umirući roditelji - napredovanje usprkos velikim teškoćama. Vidjeti mrtve - poboljšanje materijalnog stanja, prijatelji će vam pomoći u nevolji. Čuti - nasljedstvo. Za tuđe roditelje misliti da su vaši - prevarit će vas na ružan način.