Sanjarica - pojmovi s početnim slovom K

Konac

Bijeli - nepravedno ste okrivljeni. Crni - loš glas. Crveni - uzvraćena ljubav. Plavi - upoznat ćete sumnjivu osobu. Ostale boje - ne miješajte se u tude poslove. Puknuti konac - smrtni slučaj u obitelji. Zamršeni - opasna situacija. Namatati konac - sreća i zadovoljstvo.

Koncert

U kojem uživamo znači da nas čeka radost, skladan život; koncert koji nas nervira znači da imamo zbrkane misli, da smo rastreseni i da živimo bez plana.

Konobar

Konobar u snu znači nepredviđene izdatke. Ako sanjate da ste vi konobar, pripazite da ne izgubite samostalnost.

Konopac

Je simbol veze s nekom osobom. Ako je puknut, veza će se prekinuti; ako je tanak, veza je slaba.

Konj

Simbol brzine, milosrđa. Bijeli predstavlja dobrotu, a crni nered. Sanjamo li konjske trke, puni smo energije koju moramo negdje utrošiti. Biti zgažen konjskim kopitom znači da će nas netko jako povrijediti. Također, konj je i simbol snage, ali i pored toga može biti i vrlo loš predznak. Na primjer, mrtav konj je znak teškog života, konj koji ugriza je znak neprijateljstva, osedlan je znak svađe i ljutnje. Sanjati bijelog konja je dobar znak jer je pred vama uspjeh u poslu. Konj je još i simbol slobode.

Konjanik

Ako sanjate konjanika - možete očekivati goste iz daleka kraja; ako ste okruženi konjanicima, pred vama su teškoće i neuspjesi.

Kopati

Ovo bi mogao biti simbol želje za lagodnim životom ako sanjate da kopate; ako sanjate da netko drugi kopa, može se desiti da prekinete sa nečim uhodanim.

Koplje

Po starom vjerovanju koplje je simbol svađe, uvreda i neiskrenih prijateljstava. Ako je koplje slomljeno, pomirit ćete se sa nekim protivnikom.