Pronađite svoju duhovnu stranu

Prihvaćanje duhovnosti pomoći će vam da se osjećate sretniji i da budete manje napeti. Kažem da ako je život pladanj s prijateljima, obitelji, karijerom i hobijima...

Prihvaćanje duhovnosti pomoći će vam da se osjećate sretnije i da budete manje napeti. Kažem da ako je život pladanj s prijateljima, obitelji, karijerom i hobijima, tada taj pladanj treba biti vaša duhovnost - čvrsti dio vašeg života koji se ne miče bez obzira što je s pladnja ugroženo ili oduzeto.

AnđeoAko vam je duhovnost podrška, možete se nositi sa svime što život stavi pred vas. Povežite se sa svojim višim bićem - onim dijelom koji je strpljiv i ljubazan i koji razmišlja prije reagiranja. I nađite dobro u ljudima: Mislite, Kada bih ovu osobu vidio samo kao dušu, što bi bilo to što bi ju činilo prekrasnom? To će vam pomoći da se usredotočite da djelujete iz ljubavi umjesto da pustite da vas vodi samo razum. Zna biti zbunjujuće pošto se suočavate sa vjerovanjima koja su vam duboko ukorijenjena. Uvidi koje ćete steći mogli bi vas navesti da prekinete zatrovan odnos, čujete nešto što ne želite čuti, ili čak da promijenite smjer vašeg života. Ali, s druge strane naći ćete osjećaj mira i zadovoljstva.

1. Pogledajte unutar sebe
Bilo da izaberete organiziranu religiju ili neku više individualnu praksu, duhovan put je uvijek osoban. Za početak, zagledajte se u svoju nutrinu i pitajte: Što želim od života? Zašto sam ovdje - koja je moja svrha? Razmislite što duhovnost znači za vas i koju ulogu biste željeli da odigra u vašem životu, i dobit ćete jasniju sliku kako da krenete na vaš put.

2. Budite prisutni
Umjesto da boravite u prošlosti ili brinete o budućnosti, usporite, povežite se sa svojim osjećajima još dok se razvijaju i pronađite ljepotu u sadašnjosti, bilo u osmijehu prijatelja ili noći posutoj zvijezdama. Otvorite oči i srce i osjetit ćete značenje povezanosti sa svijetom. Osjet ćete da ste dio nečeg mnogo većeg.

3. Otpuštajte
Imajte vjere u nepoznato i odustanite od pokušaja da kontrolirate kako će vam se život odvijati. Kada prigrlite svoju duhovnu stranu, izabirete vjerovati da Bog, Svemir, ili ono božansko na umu uvijek ima ono što je u vašem najboljem interesu. Vjerujte kako u svakoj situaciji postoji nešto pozitivno, čak i za vrijeme teških razdoblja i da se sve dešava baš kako treba.

4. Meditirajte
Meditacija se bavi isključivanjem uma kako bi se mogli povezati sa svojim duhom i svojim mirnim središtem. To može biti jednostavno poput dodavanja jednominutne pauze vašem danu ili nekoliko dubokih udisaja kako biste u svome svijetu stvorili oazu mira. Taj trenutak tišine pomaže vam da se oslobodite kako biste stekli uvide koji su inače potisnuti bukom svakodnevnog života.

5. Ostanite povezani
Duhovan život je svakodnevni izbor i zahtjeva od vas više angažmana od odlaženja na religijsku praksu jednom tjedno. Trebate ostati u doticaju sa svojim duhovnošću i provoditi vrijeme s ljudima koji su na sličnom putovanju. Isto tako, okružite se vizualnim podsjetnicima poput kratkih molitva, citata, simbola ili slika koje vas podsjećaju na osobu kakva bi željeli postati.

Komentari

Igor Ognjenović
Igor Ognjenović

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Astrologijom se počeo baviti u sklopu američkog Rosicrucian Fellowshipa, a tradicionalnu astrologiju specijalizirao na Academy of Predictive Astrology pod vodstvom Roberta Zollera. Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti objavljivao je u Jutarnjem listu, Fokusu, Astro magazinu i Svjetlosti. Napisao je knjigu "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka".