Masaža tijela

Jeste li znali da postoji više od 80 vrsta masaža? Ako ste samo jednom bili na gruboj sportskoj ili, recimo...

Jeste li znali da postoji više od 80 vrsta masaža? Ako ste samo jednom bili na gruboj sportskoj ili, recimo, na poluuspjeloj shiatsu, ne možete suditi o korisnosti masaže dok ne probate bar dvije-tri poštene.

Massage

Zašto? Pa, da se riješite podmukle boli u leđima, da smanjite krvni tlak, da se konačno probudite i legnete bez glavobolje... a znanstveno je dokazano da masaža ublažava depresivna i ostala tjeskobna stanja. U posljednje vrijeme vrlo su popularne tradicionalne masaže poput kineske ili tajlandske - bez seksualnih konotacija - te masaže toplim kamenjem kakvu su koristili Egipćani i američki domoroci.

Prema nekim teorijama, masaža potiče parasim-patetički živčani sustav i stimulira proizvodnju hormona sreće, endorfina i serotonina. No nemojte se začuditi ako se odmah ne osjećate kao da ste pojeli veliku čokoladu s lješnjacima. Bol je očekivana reakcija nakon dobre masaže. Zar ste stvarno mislili da godine zanemarivanja neće doći na naplatu!? Već sljedeći put masaža će biti mnogo ugodnija.

Komentari