Lampe za vaš dom

Bilo da idete u krevet sa knjigom ili volite da vam u mirnom ambijentu lagano lampa svijetli, svjetiljka zasigurno...

Bilo da idete u krevet sa knjigom ili volite da vam u mirnom ambijentu lagano lampa svijetli, svjetiljka zasigurno mora sobi dati ljepotu i puninu. Međutim, biranje prave lampe je teško. Uz tisuće različitih oblika dobijete da je više od polovice predivno izrađeno, ali ne i praktično.

Lampe za sobu

Odgovarajuća veličina
Vaša lampa mora nadopuniti stol na kojem se nalazi, a ne samo da stoji bez ikakve veze sa ostatkom namještaja. Upravo zato trebate odabrati onu lampu koja se dobro uklapa sa ostatkom, te da je prihvatljivih dimenzija u odnos na okolinu. Ako je stol uzak i tanak, tada odaberite lampu u obliku štapa, ali ako je velik i širok tada uzmite lampu kišobran.

Stolna lampa

Odgovaranje interijeru
Vaš interijer doma već ima neku temu ili stil u kojem je namješten, u skladu sa tim trebali bi biti i izabrati lampu. Ako imate klasičan i tradicionalan uređen interijer tada biste trebali uzimati drvo i metal kao osnovu. Moderan izgled može se postići korištenjem smole i plastičnih materijala. Boje i dizajn moraju ići u skladu sa sobom i ostatkom namještaja.

Dizajnerske lampe

Sjene
Osigurajte da širina donjeg ruba nije previše široka kako bi većinu svjetlosti bacalo prema dolje i tako blago osvjetljavalo prostoriju u kojoj se nalazi.

Sobne lampe

Dužina svjetlosti lampe
Ako čitate knjigu navečer, možda biste je željeli pročitati ležeći u svom krevetu, ali ako je svjetlost predugačka onda će širiti snopove cijelom prostorijom i remetiti san osobe koja želi spavati.

 Dizajnerske sobne lampe

Lampe za spavaću sobu

Rasvjeta sobe

 

Komentari