Kako ugoditi ovnu, biku, blizancima...?

Svi smo različita, ali opet naš horoskopski znak nas pobliže opisuje...

Ovan

Vole:
Vole sve vrste aktivnosti. Samo da ne moraju biti stalno biti na jednom mjestu. U svemu žele biti prvi, a natjecanje je njihov osnovni pristup životu. Uživaju u novim izazovima i nastoje uvijek biti što spontaniji. Oni uvijek idu samo svojim putom.
Mrze:
Ne podnose bilo kakve zastoje i čekanja. Čak i kad je to očigledno, nikada vam neće priznati da su pogriješili. Naroguše se čim im netko počne nametati svoje mišljenje i odmah uzvrate istom mjerom. Ne slušaju tuđe savjete i ne slijede tuđe primjere.


Bik

Vole
Zbog svoje osjetljivosti na dodir uvijek biraju nježnu i ugodnu odjeću. Za njih su senzualni užitci osnova života. Veliku važnost pridaju financijskoj sigurnosti, pa su najsretniji kad je stanje bankovnog računa u plusu. Pokloni moraju biti ukusno zamotani.
Mrze
Izbezume se kad ih netko uznemiruje. Nikako nisu u stanju brzo prihvatiti bilo kakve promjene i odustati od svojih navika. Onaj koji požuruje može biti siguran da će naići na vrlo burnu reakciju. Isto tako, Bikovi imaju velikih problema sa spavanjem na nepoznatim mjestima.


Blizanci

Vole
Blizanci obožavaju skupljanje gomila novih informacija. Uvijek motaju biti e nekim u društvu i neprestano pričati. Za njih raznolikost i promjene daju smisao životu. Uživaju slušati najnovije tračeve i zakazivati susrete. Česta putovanja im puno znače.
Mrze
Ne podnose ljude koji imaju krute poglede na svijet. Isto tako živciraju se kad su u poziciji da gube. Teško ih je natjerati da dugo vremena provedu na jednom mjestu ili da se koncentriraju na jednu jedinu stvar. To doživljavaju kao nepotreban gubitak vremena.


Rak

Vole
Oduševljavaju se osobama koje se slažu s njihovim majkama. Vole razgovarati o prošlosti, pogotovo o svom rodoslovlju. Gane ih kad se netko sjeti njihovog rođendana i zaželi im nešto lijepo. Odgovara im mirna, radna atmosfera u kojoj se zna tko što radi.
Mrze
Rakovi se vrlo teško suočavaju s kriznim stanjima, bilo da je riječ o tuđim ili njihovim vlastitim. Smrtno ćete ih uvrijediti ukoliko odbijete jesti hranu koju su skuhali. Isto tako ih iritira ukoliko netko ne zapamti ono što su mu rekli.


Lav

Vole
Lavovi uživaju biti stalno aktivni. Koriste svaku priliku da iskažu svoju kreativnost, a jako ćete ih razveseliti ukoliko pohvalite ono što čine. Obožavaju primati poklone i slušati komplimente i zahvale. Najsretniji su kad se druže s djecom ili kućnim ljubimcima.
Mrze
Nemojte ih nikako ignorirati jer ćete osjetiti njihov bijes. Isto tako ni pod koju cijenu ih nemojte ismijavati. Lavovi stalno moraju biti u središtu pažnje. U suprotnom, postaju mrgodni i destruktivni. Pripadnici ovog znaka nikako ne podnose fizičku bol.


Djevica

Vole
U pravilu će uvijek dati prednost ručnoj izradi nad onom serijskom. S veseljem će pomoći svakome tko to od njih zatraži. Djevice se redovito upisuju na različite tečajeve, gdje ne propuštaju nijedno predavanje. Uvijek prave liste onoga što treba učiniti.
Mrze
Nikada ih nećete naći na mjestima gdje je velika gužva i gdje se okupljaju bučni i bezobrazni ljudi. Ne podnose da se remeti njihov dnevni ritam, jer to ih potpuno izbacuje iz ravnoteže. Isto tako nikada im ne uzimajte njihove privatne stvari bez da ste ih prethodno pitali.


Vaga

Vole:
Vagama su jako sretne kad su okružene lijepim i funkcionalnim stvarima. Uvijek pohvalite njihov izgled jer ćete im time uljepšati dan. Uživaju koristiti kreditne kartice jer brojanje novca nije nešto što bi se moglo smatrati estetski prihvatljivim.
Mrze:
Izbjegavaju bilo kakve burne rasprave. To jednostavno nije u njihovom stilu. Groze se konfuzije, pa ih nikada ne tjerajte da donose brze odluke. Neugodne su im i situacije u kojima sami moraju inicirati promjene u svom životu.


Škorpion

Vole:
Škorpioni obožavaju sve što u sebi nosi barem malu naznaku tajnovitosti. Hobi im je kršiti društvene zabrane i razgovarati o tabu temama. Imaju izraženi natjecateljski duh, tako da uvijek nastoje pobijediti. Seks je njihova najbolja razonoda.
Mrze:
Ne podnose kad netko analizira ono što su rekli ili učinili. Isto tako nemojte ih obasipati pretjeranim komplimentima jer će vrlo brzo posumnjati u njihovu iskrenost. Nikada ne vjeruju nepoznatim osobama i uvijek treba dosta vremena dok nekog prihvate.


Strijelac

Vole
Strijelci na prvom mjestu vole svoju vlastitu slobodu. S veseljem će uvijek razmatrati alternativna stajališta od onih koja dominiraju u društvu. Užitak nalaze u uzbuđenjima, a hrana i piće se također nalazi pri vrhu njihove liste.
Mrze
Ne podnose bilo kakve restrikcije i neodobravanje od strane drugih. Preuzimanje odgovornosti i stvaranje bliskih veza kod njih izaziva alergije. Veliki su protivnici bilo kakve administracije i birokracije. Njihova odjeća nikako ne smije biti preuska.


Jarac

Vole
Hrana koju jedu mora biti prije svega jednostavna i topla. Da bi njihov život imao smisao, on u sebi mora sadržati preuzimanje različitih obaveza i odgovornosti. Vole se kititi različitim statusnim simbolima i glorificirati svoj posao i porodicu.
Mrze
Jarčevi jednostavno ne mogu podnijeti bilo kakvu neurednost. Nemojte nikada izigrati njihovo povjerenje, jer vam neće oprostiti do kraja života. Nisu skloni bilo kakvim iznenađenjima i preferiraju sve što je poznato i sigurno.


Vodenjak

Vole
Vodenjaci vole dosta vremena provoditi razmišljajući o sebi. Najsretniji su kad su u društvu s neobičnim i ekscentričnim prijateljima. Njihov život je ispunjen ukoliko sadrži što više promjena i čudesnih situacija. Važna im je sloboda i osobni integritet.
Mrze
Groze se pretjeranih emocija i intimnosti. Vrlo teško im je bilo što posuđivati ili pozajmljivati, pa zbog toga radije kupe knjigu nego da se upišu u knjižnicu. Protivnici su bilo kakve vrste nasilja. Zaobilaze ljude koji se previše eksponiraju.


Ribe

Vole
Uživaju kad se mogu opustiti u miru svoje privatnosti. Oduševljavaju ih mistične priče i sve što izlazi izvan okvira uobičajene stvarnosti. Najbolje se opuštaju u toploj i mirišljavoj kadi. Također vole odigrati ulogu socijalnog radnika koji pomaže svojim prijateljima.
Mrze
Ribe u širokom luku zaobilaze prljava i ružna mjesta. Smetaju im ljudi koji se prave da o njima znaju više nego oni sami i pri tome im diktiraju što trebaju učiniti. Nije im ugodno kad trebaju odigrati ulogu autoriteta. Njima je uvijek puno draže ostati u pozadini.
 

Komentari

Igor Ognjenović
Igor Ognjenović

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Astrologijom se počeo baviti u sklopu američkog Rosicrucian Fellowshipa, a tradicionalnu astrologiju specijalizirao na Academy of Predictive Astrology pod vodstvom Roberta Zollera. Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti objavljivao je u Jutarnjem listu, Fokusu, Astro magazinu i Svjetlosti. Napisao je knjigu "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka".