Horoskop u vašem domu

Stara izreka kaže kako je kod kuće najljepše. No, je li uistinu tako? Da bi se u svom domu osjećali uistinu...

Stara izreka kaže kako je kod kuće najljepše. No, je li uistinu tako? Da bi se u svom domu osjećali uistinu opušteno i ugodno, taj dom treba biti uređen onako kako nam odgovara. Dvanaest znakova Zodijaka ne samo da opisuju naše osobne karakteristike, nego nam isto tako pomažu da pronađemo odgovarajući stil uređivanja prostora u kojima živimo. Jedan staloženi i užicima skloni Bik zasigurno neće svoj dom jednako namjestiti kao ekscentrični Vodenjak. Dostojanstveni i zaigrani Lav osjećati će se kao Alisa u Zemlji čudesa ukoliko ga strpate u pomalo uštogljeni dom Jarca. Pogledajte ponuđene savjete i na osnovu njih kreirajte svoj dom iz snova.

Horoskop u domu

OVAN

Ovo je prvi znak u Zodijaku, stoga nije čudno što u svakom natjecanju upravo on mora biti prvi.

Ovnovi nisu skloni velikoj količini namještaja u svom domu. Žele imati što više slobodnog prostora za kretanje. Nikakvo kićenje ne dolazi u obzir, samo predmeti nužni za svakodnevno funkcioniranje. Za njih se dnevna soba sastoji od trosjeda i stolice, u spavaćoj sobi je samo krevet, a u radnoj stol s kompjuterom. U njihovom domu ćete uvijek pronaći neku spravu za vježbanje. Ovnovi obožavaju metalne predmete koji stavljaju na središnje pozicije. Njihova omiljena boja je crvena.

BIK

Predstavnici ovog znaka naizgled su smireni i tromi, no ispod te fasade krije se snaga i divlja priroda.

Njihov dom je u pravilu sav u pastelnim bojama. Sve što ih okružuje mora biti solidno napravljeno i omogućiti im potpunu udobnost. Bilo da je riječ o masivnim stolovima sa zakrivljenim nogama ili velikim svjetiljkama i vazama. Kod Bikova ćete u svim prostorijama pronaći velike količine cvijeća koje im ostvaruje kontakt s prirodom. Isto tako užasno važnu ulogu imaju i jastuci koji im čine ovaj svijet ljepšim i mekšim. Da bi bili sretni Bikovi uvijek moraju negdje sjesti, ili još bolje leći. Njihova omiljena boja je zelena.

BLIZANCI

Za Blizance su ključne riječi komunikacija, informacija, edukacija i ogovaranje. S njima niti jedna tajna nije sigurna.

Pošto su Blizanci zračni zrak, za njih će uvijek biti potrebno što više prostora. Izuzetno su im važni prozori kroz koje se mora pružati vidik na sve strane. Svoje zidove oni u pravilu kite ogledalima koja udvostručuju sliku svega što je u domu. Pošto teško mogu izdržati bez komunikacije s drugima, telefoni će biti prisutni u gotovo svim prostorijama. Tu će biti i gomile novina i časopisa razbacanih na sve strane. Njihova omiljena boja je svjetlo žuta.

RAK

Rakovi stalno mijenjaju svoje raspoloženje. U trenutku iz euforije prelaze u depresiju, i obrnuto.

Najvažnija prostorija ovog vodenog zraka je kuhinja. U njoj se uz pomoć svježe napravljene hrane prisjećaju ugodnih doživljaja iz djetinjstva. Središnje mjesto pripada stolu na kojemu se obavezno nalazi stolnjak, starinsko posuđe i mamin srebrni pribor za jelo. Ukus im se kreće između želje za komforom i ljubavi za antikni namještaj. Na zidovima će uvijek prednost dati akvarelima nježnih tonova i starim fotografijama. Njihova omiljena boje su svjetlo plava i bijela.

LAV

Lavovi su kraljevi koji u ovom modernom svijetu nikako ne uspijevaju pronaći svoje kraljevstvo.

U Lavljoj prirodi postoji nešto dječje, tako da će oni u svojim domovima uvijek imati gomilu stvari za zabavu. To će biti različite igrice, CD i DVD playeri, ili pak ogromni televizori. Prostorom će dominirati jedan veliki naslonjač koji će igrati ulogu njihovog kraljevskog trona. Samo pokušajte sjesti na njega, pa ćete vidjeti što će vam se desiti. Svoju stalnu potrebu za zabavom Lavovi će zadovoljavati organiziranjem čestih tuluma u prostranoj dnevnoj sobi. Njihova omiljena boja je narančasta i zlatno žuta.

DJEVICA

Djevice su poznate po svojoj težnji za dostizanje savršenstva. Najviše ih kritiziraju zbog njihovog stalnog kritiziranja.

Pripadnici ovog zemljanog znaka uvijek nastoje svoj stan namjestiti tako da ga ispune namještajem koji zauzima što manje mjesta. Nemojte se čuditi da pri tome nađete bicikl obješen na stropu i srebrno posuđe stavljeno ispod kauča. Jedino što je važno je da je sve na svom mjestu. Djevice se u pravilu bave nekim hobijem, tako da u pravilu jednu od prostorija posvećuju toj svojoj aktivnosti. Često puta rade kod kuće i smještaju radni stol na sredini dnevne sobe. Njihova omiljena boja je žuto-smeđa.

VAGA

Vage vole mir i uravnoteženost, što u svojim životima postižu dosljednim insistiranjem na svojstvenom stilu.

Njihov dom uvijek odiše elegancijom i ljepotom. Vage nisu sklone eksperimentiranju, pa zbog toga najčešće posežu za tradicionalnim kombinacijama. Jednostavne bijele zavjese s diskretnom čipkom ili vaza sa samo jednom ružom primjer su njihovog pristupa. Riječ je o ljudima koji su rođeni kao dizajneri, pa stoga ne čudi njihov sofisticirani pristup uređivanju svog doma. Pošto su im odnosi jako važni, kod njih će sve ići u parovima. Dvije svjetiljke, dva tanjura i dvije četke za cipele. Njihova omiljena boja je ružičasta.

ŠKORPION

Škorpioni su izuzetno snažni i hrabri. Imaju urođenu sposobnost za otkrivanje tajni i sklonost istraživanjima.

Pripadnici ovog vodenog znaka obožavaju prostore u kojima su zaštićeni od očiju javnosti, bilo da je riječ o podrumima ili garažama. U njihovom domu ćete uvijek pronaći savršeno čiste nužnike i spremišta za smeće. Za održavanje emocionalnog mira važno im je prisustvo vode. Preporučljivo je da negdje instaliraju neku kućnu fontanu, ili bar postave ovlaživač zraka. Vrlo su strastveni, tako da njihov krevet nikada ne služi samo za spavanje. Njihove omiljene boje su crna i bijela.

STRIJELAC

Strijelci doživljavaju život kao stalnu potragu za istinom. U svrhu postizanja svog cilja u stanju su putovati na kraj svijeta.

U njihovom domu sve treba biti veliko i prostrano. Tu ćete pronaći king size trosjed i stol za dvanaestoro ljudi. Na zidovima će biti ogromne slike s prikazima prirode i otvorenih prostora, ili fotografije s prizorima dalekih zemalja. Police u Strijelčevom domu biti će ispunjene raznom duhovnom i općenito religioznom literaturom. Pripadnici ovog vatrenog znaka obožavaju sve što je strano i neuobičajeno, bilo da je riječ o Budinom kipu ili afričkom bubnju. Njihove omiljene boje su plava i zelena.

JARAC

Jarčev pristup životu je pun ozbiljnosti i ambicije. Oni s godinama postaju sve opušteniji i razigraniji.

Pošto su skloni projiciranju različitih ograničenja, Jarci naprosto uživaju u zidovima. Oni će u svom stanu pregraditi sve što god mogu. Pri tome će zidove ostaviti djevičanski bijelima i praznima. Pri namještanju prostora izabiru što trajnije materijale, dajući prednost kamenu i drvetu nad plastikom. Njihov ukus je tradicionalan i bez želje za eksperimentiranjem. U središtu njihovog stana uvijek će biti neki impozantni sat. Njihove omiljene boje su tamno plava i crna.

VODENJAK

Vodenjaci su poznati kao ekstremisti i revolucionari. No, nemojte zaboraviti da se iza te fasade često kriju teški konzervativci.

Pripadnici ovog zračnog znaka obožavaju promjene. Prostori u kojima žive nikada nisu dosadni i uvijek kriju neka iznenađenja. Obožavaju ukrašavati stropove, bilo da na njih postavljaju lustere ili različite mobile. Poželjno je da njihovi stanovi imaju lijepe balkone s kojih mogu gledati po čitavom susjedstvu. Vodenjaci se zabavljaju modernom tehnologijom koju unose u sve pore svakodnevnog života. Njihove omiljene boje su fluorescentno plava i žuta.

RIBE

Kod Riba ništa nije sigurno. U svom pristupu životu osciliraju od najvećeg oduševljenja do potpunog kaosa.

Da bi bili zadovoljni pripadnici ovog vodenog znaka od svog doma trebaju učiniti područje bajki. Važno im je da uvijek bude dovoljno sunčeve svjetlosti, a svoje sobe nadopunjavaju egzotičnim biljkama. Kupaona im je najvažnija prostorija. Kada ispunjena toplom vodom i mirišljavim uljima služi im kao mjesto za skupljanje hrabrosti za suočavanje sa svakodnevnim sivilom. Obožavaju glazbu, tako da ćete kod njih uvijek pronaći police prepune raznih CD-a. Njihova omiljena boja je ljubičasta.

Pripremio: Igor Ognjenović

Komentari

Igor Ognjenović
Igor Ognjenović

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Astrologijom se počeo baviti u sklopu američkog Rosicrucian Fellowshipa, a tradicionalnu astrologiju specijalizirao na Academy of Predictive Astrology pod vodstvom Roberta Zollera. Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti objavljivao je u Jutarnjem listu, Fokusu, Astro magazinu i Svjetlosti. Napisao je knjigu "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka".