Dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla genij za budućnost

Napredak i razvitak čovjeka bitno ovise o invenciji. Najvažniji produkt stvaralačkog uma je izum.

Napredak i razvitak čovjeka bitno ovise o invenciji. Najvažniji produkt stvaralačkog uma je izum. Njegov je krajnji cilj potpuno ovladavanje uma prirodom i iskorištavanje njezinih sila za potrebe čovječanstava.

Muzej Nikola Tesla u Smiljanu

Projekt "Tesla & friends" svečana je manifestacija koja će se održavati svake godine 10. srpnja, na dan rođenja Nikole Tesle. Cilj projekta jest prigodno obilježiti rođendan ovog velikog hrvatskog i svjetskog znanstvenika i to manifestacijom koja će okupiti prijatelje i štovatelje Nikole Tesle iz cijelog svijeta.

Obilježavanju rođendana Nikole Tesle prisustvovat će i diplomatski kor iz Hrvatske, ugledni profesori, znanstvenici, umjetnici te predstavnici kulturnog, znanstvenog i gospodarskog života Hrvatske i drugih zemalja.

Rodna kuća Nikole Tesle

Manifestacija će se ove godine održati 9. srpnja u Zagrebu. S godinama će manifestacija prerasti u višednevni događaj, a dio događanja održavat će se u Teslinom rodnom gradu - Smiljanu.
U sklopu projekta "Tesla & friends" svake će se godine održavati i projekt Dodjele godišnje nagrade "Nikola Tesla-genij za budućnost".

Osim dodjele godišnje nagrade projekt obuhvaća i organizaciju niz znanstvenih i kulturnih programa poput skupova fizičara, umjetnika, diplomata te prijatelja i štovatelja Nikole Tesle.

Cilj je radom reći VELIKO HVALA GENIJU NIKOLI TESLI!

Više na: www.unt-genius.hr

(Sponzorirani članak)
 

Komentari