Koliki utjecaj glazba ima na naš život?

Čovječanstvo je oduvijek bilo opsjednuto sa željom o vječnoj mladosti. To je došlo do tolike mjere da su znanstvenici počeli istraživati postoji li mogućnost da zauvijek ostanemo mladi.

Stručnjaci za rani razvoj djeteta došli su do saznanja da glazba pomaže mozgu da stvara veze koje su temelj za daljnji intelektualni razvoj djeteta.

Koliko god se to činilo nemoguće, na neki način se ipak možete vratiti u mladost, i ona vam može biti bliža nego što to mislite. Vrlo veliki broj istraživanja i studija provedenih diljem svijeta dale su vrlo zanimljive rezultate. Dokazano je da glazba kao takva ključ u otkrivanju pravog izvora mladosti zbog svog nevjerojatnog učinka na čovjeka.

Pomaže kod depresije – osobe koje se su podložne depresiji stare puno brže od onih osoba koje nemaj problema s depresijom. Dokazano je da je  glazba jedan od najjačih antidepresiva koji postoje na svijetu. Terapeuti glazbom ističu da glazba pomaže i oslobađa pozitivnu energiju koja se može usmjeriti kreativnom i produktivnom smjeru.

Poboljšava imunitet – slušanje ritma glazbe manje od sat vremena dnevno je dovoljno da se naš imunitet uspješno obrani od hormona koji izazivaju stres, te potiče nesmetan razvoj antitijela u našem organizmu. Istraživači koji su provodili studije testirali su utjecaj žive glazbe na organizam čovjeka, u teoriji su dokazali da osobni izbor i izlaganje drugim žanrovima mogu imati vrlo jak učinak na odgovor tijela pojedinca.  Ako se želite osjećati dobro i zdravo, sve što trebate učiniti je upaliti svoju omiljenu pjesmu i uživati u melodijama i ritmu.

Nemojte misliti da će glazba ukloniti sve vidljive znakove stranje, pa čak i da će prevariti smrt, no ona će vam pomoći da se iznutra osjećate mlađe i da hrabro brojite godine, bez straha.

Idealan odmori i opuštanje za kraj radnog dana priuštite si uz 30 minuta opuštajuće glazbe, kako bi utonuli u miran i spokojan san.

Komentari